HomeActueelNieuwe datum: interactieve workshop verduurzaam uw sportvereniging

Nieuwe datum: interactieve workshop verduurzaam uw sportvereniging

onderzoek

Sportverenigingen dienen voor 1 juli te voldoen aan de informatieplicht van de Wet Milieubeheer. De meeste verenigingen kunnen tot wel 7.000 euro per jaar aan energiebesparing realiseren. Team Sportservice provincie Utrecht organiseert op woensdagavond 26 juni (Vianen) een workshop om hierbij te ondersteunen.

Nieuwe wet voor wie?
• Bedrijven en instellingen met een verbruik van meer dan 50.000 kWh en/of meer dan 25.000 m3 gas moeten voldoen aan een informatieplicht van de Wet Milieubeheer (EML) anders riskeren ze een boete;
• Een meerderheid (70%) van de Nederlandse sportverenigingen vallen door hun verbruik hieronder.

Welke verplichting?
Deze sportverenigingen moeten voor 1 juli 2019 via een vragenlijst van het e-loket van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) aangeven in hoeverre ze aan de nieuwe Wet Milieubeheer voldoen. Deze lijst bestaat uit 50 verplichte energiebesparende maatregelen die doorgevoerd moeten worden, maar zich wel binnen vijf jaar terugverdienen. Meer informatie staat op https://mijn.rvo.nl/informatieplicht-energiebesparing.

Ook voor sportverenigingen met een lager energieverbruik is deelname aan de workshop van Team Sportservice interessant. Tijdens de workshop krijgt u tal van tips om energiebesparing te realiseren bij uw sportvereniging. De energiekosten van sportvereniging bedragen gemiddeld 15-20% van de totale begroting. Door energie te besparen kunt u op eenvoudige wijze deze kosten halveren. Ook krijgt u tijdens de workshop uitleg over de talloze subsidiemogelijkheden voor sportverenigingen.

Interactieve workshop verduurzaam uw sportvereniging
De twee uur durende interactieve workshop bestaat uit een afwisselend programma met een theorie- en een praktijkonderdeel. Het programma is als volgt:

• Algemene uitleg energiebesparing voor sportverenigingen;
• Subsidiemogelijkheden voor sportverenigingen;
• Uitleg EML wetgeving in relatie tot het energieverbruik van sportverenigingen;
• Aan de slag met het invullen van de EML door middel van de tool de Rijksdienst voor ondernemend Nederland.

Na afloop van de workshop kunt u onbeperkt gebruik maken van de digitale helpdesk van Green Leisure met vragen over het invullen van de EML tool RVO.

Resultaat!
Door deelname aan deze interactieve workshops voldoen de verenigingen aan hun informatieplicht horend bij de Wet Milieubeheer en verkrijgen zij inzicht in de besparingsmogelijkheden voor hun vereniging.

Wanneer?
Woensdagavond 26 juni, 20.00 tot 22.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur)
Team Sportservice provincie Utrecht, Ursulinenhof 1, 4133 DA Vianen

Aanmelden
U kunt zich aanmelden voor deze workshop door hier te klikken.

Kosten
€ 99 excl. BTW per vereniging (maximaal 2 personen per vereniging)

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Door op Stel je vraag te klikken ga je akkoord met de voorwaarden in ons Privacy statement.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.