HomeActueelGolfclub Old Course Loenen zet zich in voor gehandicaptensport

Golfclub Old Course Loenen zet zich in voor gehandicaptensport

Maandag 15 oktober verzamelden de ‘Business Friends of Loenen’ van golfclub Old Course Loenen zich in sterrenrestaurant ’t Amsterdammertje voor een speciale gala-avond. Tijdens deze avond werd er door de MKB-leden van de golfclub geld ingezameld ten behoeve van de lokale gehandicaptensport. De cheque ter waarde van € 5000,- werd overhandigd aan Sandra van Wijhe-Faase van Team Sportservice provincie Utrecht, waar zij werkzaam is als regioconsulent aangepast sporten voor de gemeenten Stichtse Vecht, Woerden en De Ronde Venen.

Lokaal ingezameld, lokaal uitgegeven

Het geld dat werd ingezameld tijdens de gala-avond komt specifiek ten goede aan de ontwikkeling van de gehandicaptensport in de regio Utrecht-West. Iets dat voorzitter van Old Course Loenen, Ben van Doesburgh, erg belangrijk vindt: “Onze club is al jaren verbonden aan het Fonds Gehandicaptensport. We hechten er veel waarde aan dat mensen met een beperking op sportief en sociaal vlak mee kunnen doen. Onze eigen faciliteiten zijn volledig toegankelijk en onze pro is gecertificeerd om mensen met een beperking les te geven. We hopen dat andere sportverenigingen in onze directe omgeving, die aanspraak kunnen maken op het ingezamelde geld, ook aanbod gaan ontwikkelen voor mensen met een beperking.”

Uniek Sporten in Stichtse Vecht, Woerden en De Ronde Venen

Tijdens de gala-avond werden de aanwezigen onder andere toegesproken door Arjo Wijnhorst van het Fonds Gehandicaptensport. Hij ging in op de toegevoegde waarde van het online platform Uniek Sporten. Daarop staat per gemeente al het sportaanbod verzameld voor mensen met een beperking. Volgens regioconsulent aangepast sporten Sandra van Wijhe-Faase is er in de gemeenten Stichtse Vecht, Woerden en De Ronde Venen steeds meer mogelijk, maar zijn we er nog niet: “Nieuwe initiatieven op het gebied van aangepast sporten zijn altijd welkom. We zijn dan ook hartstikke blij met de cheque van Old Course Loenen en roepen de sportverenigingen in Stichtse Vecht, Woerden en De Ronde Venen op om hun ideeën te delen. Samen met het Fonds Gehandicaptensport kunnen we dan kijken wat er mogelijk is en op welke manier wij kunnen ondersteunen. Zowel op financieel als organisatorisch gebied.”

Meer informatie en contact

Wil je meer informatie over aangepast sporten in de gemeenten Stichtse Vecht, Woerden of De Ronde Venen? Of wil jouw sportvereniging graag aanbod creëren voor mensen met een beperking, maar weet je niet zo goed waar te beginnen? Neem dan contact op met Sandra van Wijhe-Faase via onderstaand formulier.

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Door op Stel je vraag te klikken ga je akkoord met de voorwaarden in ons Privacy statement.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.