HomeActueelGedeeltelijke lockdown heeft ook gevolgen voor de sport

Gedeeltelijke lockdown heeft ook gevolgen voor de sport

Let op: dit is een oude update. Door de strenge lockdown aangekondigd op 14 december zijn de maatregelen aangepast. Lees het laatste coronanieuws en hoe wij hiermee omgaan in dit artikel.

Op 13 oktober 2020 heeft het kabinet een gedeeltelijke lockdown aangekondigd ter bestrijding van het coronavirus. Ook voor de sport gaan nieuwe maatregelen gelden die op 14 oktober 22.00 uur in gaan.

Coronamaatregelen sport

De nieuwe maatregelen houden in iedereen vanaf achttien jaar alleen mag sporten op anderhalve meter afstand en alleen individueel of in teamverband met niet meer dan vier personen. Wedstrijden zijn niet toegestaan.

Groepgrootte en maximale aantallen bij sportbeoefening

Voor de topsport en de jeugd tot achttien jaar gelden uitzonderingen. De jeugd tot achttien jaar mag blijven sporten in teamverband zonder dat ze anderhalve meter afstand in acht hoeven te nemen, de competitie ligt wel stil. Topsporters mogen blijven sporten op aangewezen topsportlocaties. Wij hebben de regels over groepsgrootte en afstand houden per leeftijdscategorie in een handig overzicht gezet.

Per 29 september mocht er al geen publiek meer aanwezig zijn bij sportwedstrijden van zowel profs als amateurs en werden de sportkantines gesloten. Ook de douches en kleedkamers moeten op slot.

Uiteraard geldt nog steeds: blijf thuis bij klachten en laat u testen.

Een overzicht van alle geldende maatregelen is te vinden op de website van de Rijksoverheid.

De laatste informatie over onze lokale activiteiten en eventuele aanpassingen zijn te vinden op onze lokale websites:ย http://jouw.teamsportservice.nl/.

Voor sportverenigingen geldt nog steeds dat zij gebruik kunnen maken van ondersteuning.ย Wij hebben de belangrijke tips voor u op een rij gezet.

Afbeelding met afgekondigde coronamaatregeleb

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Door op Stel je vraag te klikken ga je akkoord met de voorwaarden in ons Privacy statement.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.