HomeActueelLaatste ronde Sportimpuls: 14 aanvragen van Team Sportservice toegekend

Laatste ronde Sportimpuls: 14 aanvragen van Team Sportservice toegekend

De laatste ronde van de Sportimpuls is bekend: 14 aanvragen van Team Sportservice zijn gehonoreerd

De uitslag van de laatste subsidieronde Sportimpuls is bekend. Team Sportservice zet samen met lokale partners 14 toegekende Sportimpuls-projecten in om zoveel mogelijk mensen de kracht van sport en bewegen te laten ervaren. De nieuwe projecten starten in september.

Gebruik van succesvolle interventies

Begin juli ontvingen alle sport- en beweegaanbieders die een Sportimpuls-subsidieaanvraag hebben gedaan bericht over honorering of afwijzing. Na beoordeling zijn 14 van de 15 aanvragen waarbij Team Sportservice betrokken was toegekend! Zeven aanvragen vallen onder de reguliere Sportimpuls, vier aanvragen zijn gericht op jeugd in lage inkomensbuurten (regeling JILIB) en drie aanvragen vallen onder de regeling Kinderen Sportief op Gewicht. Daarnaast was Team Sportservice betrokken bij nog 5 gehonoreerde aanvragen waarbij gebruik gemaakt is van een interventie van Team Sportservice, namelijk Maki, de BuurtSportVereniging of Club Fit 4.

Alle aanvragen zijn gericht op het creëren van vernieuwend aanbod voor de groepen die dat het hardst nodig hebben zoals kinderen met overgewicht of wonend in lage SES-wijken, ouderen die het lastig vinden de stap naar een beweegactiviteit te maken of mensen met een beperking. Hierbij wordt gebruik gemaakt van erkende en succesvolle interventies zodat het wiel niet opnieuw uitgevonden hoeft te worden en de kans op slagen van het project groot is. Daarnaast was het gebruik van het reeds aanwezige sportkapitaal -bestaande uit onder andere accommodaties, aanbieders, kader en bewegingsonderwijs- een belangrijk speerpunt.

Wat is de Sportimpuls?

De Sportimpuls is een subsidie van ZonMw. Met de Sportimpuls worden lokale sport- en beweegaanbieders twee jaar lang financieel ondersteund bij het opzetten van activiteiten om meer mensen te laten sporten en bewegen. Meer informatie over de Sportimpuls vindt u op de website Sport en bewegen in de buurt.

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Door op Stel je vraag te klikken ga je akkoord met de voorwaarden in ons Privacy statement.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.