HomeProducten & DienstenClub Fit 4

Club Fit 4

Voeding, beweging en opvoeding in één. De erkende interventie Club Fit 4 is de leukste cursus voor kind en ouder om kennis te maken met bewegen en gezond en lekker eten. Alle kinderen tot 12 jaar die boven een gezond gewicht zitten kunnen meedoen. Club Fit 4 onderscheidt zich van andere interventies voor kinderen met overgewicht doordat het niet belerend is. Spelenderwijs leren kinderen wat wel en niet gezond is. Het is sportief, leuk en leerzaam. Ook maken ze kennis met sportverenigingen bij hen in de buurt. De ouders krijgen begeleiding op het gebied van gezond opgroeien.

Neem contact op met Elzemieke

Uniek door samenwerking wijkteam

Tijdens Club Fit 4 leren ouders en kinderen meer over een gezonde leefstijl met voeding, beweging en opvoeding als belangrijkste pijlers. Naast stabilisatie of afname van overgewicht is doorgeleiding naar bestaand sportaanbod in de wijk een van de belangrijkste doelen. De cursus bestaat uit een beweegprogramma van 12 tot 16 weken voor kinderen en een programma voor de ouders. De ouders krijgen informatie over voeding, bewegen en de begeleiding van hun kind(eren).

De persoonlijke aandacht van een wijkteam bestaande uit een diëtist, pedagoge en sportdocent, maakt Club Fit 4 uniek. Zij werken nauw samen om de voortgang van zowel de kinderen als hun ouders te bewaken.

Club Fit 4 werkt. Onderzoek door de Erasmus Universiteit in Rotterdam wijst uit dat het project succesvol is in het aanleren van een gezonde leefstijl. Door het Centrum Gezond Leven is het beoordeeld als theoretisch goed onderbouwd.

Inhoud en ondersteuning Club fit 4

 1. Start van Club fit 4
  Club Fit 4 begint met een starttraining. Deze training is verplicht voor alle uitvoerders: de sportcoach, de voedingsdeskundige/diëtist en de opvoedingsdeskundige/pedagoog. Tijdens de training maken we afspraken over ieders taken binnen Club Fit 4. Onderdelen van de teamtraining zijn verder motivational interviewing, goal setting en de eenduidige boodschap en benadering van ouders en kinderen. We kunnen de training ook incompany geven.
 2. U ontvangt alle benodigde materialen
  Na de starttraining ontvangt u van ons de handleiding, communicatiemiddelen (flyer, certificaten) en het Club Fit 4-paspoort voor kinderen en werkboekje voor ouders. De handleiding omschrijft de hele cursus van voorbereiding tot en met evaluatie. De folders, posters, certificaten, werkboekje en paspoortje worden aangepast met gebruik van uw contactgegevens en data.
 3. Club fit 4 kan starten
  De projectleider van Team Sportservice organiseert een terugkombijeenkomst om de interventie te evalueren.
 4. Bijscholingen en doorontwikkeling
  U wordt uitgenodigd voor bijscholingen en op de hoogte gehouden van aanpassingen. We ontvangen graag aanbevelingen op de inhoud, zodat we Club Fit 4 kunnen doorontwikkelen.

Kosten

€ 4000,- (exclusief btw).

Extra informatie

Club Fit 4 is een erkende interventie en staat op de menukaart Kinderen Sportief op Gewicht. Via de Sportimpuls kan er subsidie bij ZonMw worden aangevraagd voor de opstart van Club Fit 4 in uw wijk of gemeente.

Stel een vraag aan onze specialisten

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Elzemieke van Empel
Meer informatie?

Bel of mail Elzemieke van Empel