HomeClubondersteuning

Clubondersteuning

Sportclubs behoren tot het sportkapitaal in Nederland. Hierin spelen zij een belangrijke (maatschappelijke) rol. Sportclubs verbinden mensen door alle lagen en leeftijden van de bevolking en door ervoor te zorgen dat mensen kunnen sporten dragen zij bij aan een betere samenleving. Zo winnen we veel met sport. Bijna een miljoen mensen zet zich in als vrijwilliger om dit te realiseren. Sportclubs staan echter ook voor veel uitdagingen. Veranderend vermogen is nodig.

De toekomstbestendige sportclub

Een vitale sportclub is in staat om toekomstbestendig te zijn. Sportclubs zijn autonoom, zij bepalen zelf wat toekomstbestendig is en wat zij willen en kunnen. Maar clubs hebben een verantwoordelijkheid ten opzichte van de gemeenschap, waar het gaat om het gebruik van gemeentelijk kapitaal (bijvoorbeeld accommodaties). Belangrijk is dat er een evenwicht is tussen de publieke investering en de maatschappelijke opbrengst.

Team Sportservice kan clubs ondersteunen bij het voldoen aan de eigen ambitie. De mate en type van ondersteuning is afhankelijk van de specifieke behoefte van de sportclub.

Onze visie op clubondersteuning

Team Sportservice helpt sportclubs bij het verwezenlijken van club- en/of maatschappelijke ambities. Dit doen wij door te ondersteunen bij het oplossen van de knelpunten die de club ervaart en te adviseren en begeleiden bij het waarmaken van hun ambitie. Het type ondersteuning is afhankelijk van de ontwikkelfase van de club. Het is belangrijk om dit als gemeente in beeld te hebben.

Brede maatschappelijke rol

De ontwikkelwensen van de club zijn leidend, maar Team Sportservice maakt clubs wel bewust van de verantwoordelijkheid die zij richting de gemeenschap hebben. Wij inspireren en motiveren clubs een bredere maatschappelijke rol te vervullen, mits daarbij de juiste partners willen participeren en investeren.

Team Sportservice is van mening dat onze steun alleen duurzaam effect heeft als de club geholpen wordt in haar zelforganiserend en -lerend vermogen. Met onze ondersteuning begeleiden wij deze processen, vaak aan de hand van concrete en praktische tools, die wij zelf ontwikkelen of waarbij wij de expertise van andere organisaties inzetten. Clubs kiezen binnen deze kaders hun eigen ontwikkelrichtingen.

Kenmerkend voor de werkwijze van Team Sportservice is dat deze inspireert, leerzaam is maar bovenal oproept tot actie! Het waarmaken van de doelstellingen van de club op korte- én lange termijn staat voorop.

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Door op Stel je vraag te klikken ga je akkoord met de voorwaarden in ons Privacy statement.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Hubert Habers
Meer informatie?

Bel of mail Hubert Habers