HomeThema-avond verruiming van de btw-vrijstelling

Thema-avond verruiming van de btw-vrijstelling

Sinds 1 januari 2019 is de verruiming van de btw-sportvrijstelling van kracht. Deze verruiming kan nadelig zijn voor sportverenigingen en exploitanten van sportaccommodaties en daarom is er een subsidieregeling in het leven geroepen. Een expert van Team Sportservice praat uw verenigingen in één avond bij over deze laatste ontwikkelingen.

Neem contact op met Hubert

Btw-vrijstelling voor sportverenigingen

In 2017 werd duidelijk dat de wet omtrent de btw-sportvrijstelling ging veranderen. De vrijstelling houdt in dat clubs (en stichtingen, officieel omschreven als organisaties zonder winstoogmerk) op bepaalde diensten richting leden geen btw hoeven te heffen. Dit om sportdeelname te stimuleren. Deze vrijstelling wordt vanaf 2019 anders geïnterpreteerd.

Vrijstelling van btw betekent geen heffing van btw, maar óók geen recht op vooraftrek van btw en daarom kan de verruiming nadelig uitpakken voor organisaties die recht hadden op vooraftrek. De btw die in rekening is gebracht bij bijvoorbeeld de bouw of verbouwing van een sportaccommodatie is niet meer aftrekbaar.

Stimulering bouw en onderhoud sportaccommodatie

Om de nadelen voor sportverenigingen en beheerorganisaties van sportaccommodaties op te vangen is de subsidieregeling onder de noemer ‘Stimulering bouw en onderhoud sportaccommodatie’ in het leven geroepen. De regeling is uitsluitend bestemd voor ‘het ontwikkelen en in standhouden van sportaccommodaties’ en betekenen feitelijk een teruggaaf van zo’n 20 procent van dergelijke investeringen en/of kosten.

Tijdens onze thema-avond legt een expert van Team Sportservice de subsidieregeling uit, bespreken we hoe de subsidieaanvraag voor verenigingen praktisch verloopt en welke informatie daarbij van belang is.

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Door op Stel je vraag te klikken ga je akkoord met de voorwaarden in ons Privacy statement.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hubert Habers
Meer informatie?

Bel of mail Hubert Habers