HomeMeer Leden in Kortere Tijd

Meer Leden in Kortere Tijd

Meer Leden in Kortere Tijd is een cursus van Team Sportservice voor sportclubs die op zoek zijn naar nieuwe leden of sporters. De cursus geeft een verfrissende kijk op ledenwerving. Niet een succesvolle wervingsactiviteit staat centraal. Belangrijker nog is dat het sportaanbod van de sportclub voorziet in de veranderende vraag van de sporter.

Wilt u ook meer leden voor jouw sportclub? Zet denken om in doen!

Neem contact op met Hubert

Waarom deze cursus?

De wereld van het sportaanbod is in beweging. De tijd waarin sportclubs erop kunnen rekenen dat nieuwe leden, ondanks nauwelijks wijzigend sportaanbod of ledenvoordelen, blijven komen en jaar op jaar hun lidmaatschap verlengen ligt achter ons. De moderne sportclub is een ‘achterbanorganisatie’, waarbij klantenbinding steeds belangrijker is.

Factoren als demografische veranderingen, individualisering en sociale media zijn van invloed op het sportgedrag. Nieuwe generaties kijken anders aan tegen ledenorganisaties en senioren blijven langer vitaler. Sporten gebeurt steeds meer in anders georganiseerd verband. Er is een veranderende vraag naar competities en trainingen. De druk van commercieel sportaanbod is voelbaar. Dit alles maakt een sportclub zeker niet achterhaald, maar sportclubs moeten zich er wel van bewust blijven dat zij moeten blijven moderniseren om bestaansrecht te houden. Daarnaast is het belangrijk om de toegevoegde waarde van het clubleven te blijven uitdragen.

Maatschappelijke taken

Van een sportclub wordt ook steeds vaker verwacht dat ze zich ook bezig houden met nieuwe doelgroepen of maatschappelijke taken. Dit gaat verder dan datgene waar sportclubs zich van oudsher op richten, maar het biedt ook veel kansen! Sportclubs die het lukt om met hun tijd mee te gaan, blijven succesvol.

Deze cursus geeft een verfrissende kijk op ledenwerving. Niet langer staat het organiseren van een succesvolle wervingsactiviteit centraal. Belangrijker nog is dat het sportaanbod van jouw sportclub voorziet in de veranderende vraag van de sporter. Na deze cursus sluit het aanbod nog beter aan bij de wensen van jouw doelgroep, of is het zelfs gelukt om een aanbod voor een hele nieuwe doelgroep op te starten!

Inhoud van Meer Leden in Kortere Tijd

 1. Analyse van de sportclub
  Meer Leden in Kortere Tijd start met een analyse van de sportclub, de achterban en de omgeving. Deze analyse vormt het startpunt van het verdere verloop van de cursus.
 2. Cursusavonden of e-learning
  Tijdens onze cursus ga je ofwel in drie cursusavonden, of volledig online aan de slag met het doorvoeren van kleine of grote aanpassingen in bestaand aanbod, of het ontwikkelen van een nieuw ‘product’ voor een bestaande of nieuwe doelgroep. Tijdens deze cursus leer je dit aanbod met behulp van marketingprincipes succesvol in de markt te zetten. Tot slot bekijken we hoe je de huidige en nieuwe achterban betrokken houdt, door het sportaanbod steeds goed aan te laten sluiten bij de ‘levensfase’ waar de sporter zich op dat moment in bevindt.
 3. Conclusie en start met nieuw sportaanbod
  Zowel het onderdeel analyse als het onderdeel marketingmix eindigen met het schrijven van een conclusie. Aan de hand hiervan presenteert de werkgroep van jouw sportclub aan het slot van de cursus een korte ‘pitch’. Hierin wordt onderbouwd welke keuzes zijn gemaakt en hoe u tot deze keuzes bent gekomen. Natuurlijk streven we er naar om de aanpassingen en/of introductie van nieuw aanbod daadwerkelijk in gang te zetten.

Kosten

Sportclubs kunnen gebruik maken van ons E-learning platform voor de online cursus. De kosten hiervan bedragen € 295,-. Gemeenten, bonden en sportorganisaties kunnen de cursus ook voor een groep sportclubs aanbieden. Voor meer informatie hierover kun je contact opnemen met Hubert Habers.

Extra informatie

Meer Leden in Kortere Tijd is onderdeel van onze succesformule Meer in Kortere Tijd, het platform voor uw clubvraagstukken.

TTV Heemskerk volgde de cursus MLKT

En vond dankzij een goede analyse een nieuwe doelgroep

Lees het verhaal
Sportkader Nederland

Sportkader Nederland

Specialist in salaris en personeelsdiensten in de sport

Bekijk wat wij voor u kunnen betekenen

Stel een vraag aan onze specialisten

 • Door op Stel je vraag te klikken ga je akkoord met de voorwaarden in ons Privacy statement.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hubert Habers
Meer informatie?

Bel of mail Hubert Habers