HomeJeugdSportPas

JeugdSportPas

Kinderen die een goede sportkeuze maken, blijven langer lid van een vereniging. Laat ze daarom via de JeugdSportPas van Team Sportservice kennismaken met zoveel mogelijk verschillende sporten bij de verenigingen in uw gemeente. Dit biedt de basis voor een goede sportkeuze en een leven lang bewegen.

Neem contact op met onze specialist

Sportkennismakingslessen

Om kinderen een goede sportkeuze te laten maken, nu of op een later moment, is het belangrijk om ze veel verschillende sporten uit te laten proberen. En dat kan met de sportkennismakingslessen van de JeugdSportPas. Tijdens het opzetten van de JeugdSportPas legt Team Sportservice de verbinding tussen basisscholen en sportverenigingen uit uw gemeente om zo aanbod te realiseren dat zo uitgebreid mogelijk is. De verenigingen bieden deze kennismakingslessen (gemiddeld zo’n vier lessen per keer) aan en dit aanbod wordt door de scholen onder de leerlingen gepromoot.

Een groot voordeel van de JeugdSportPas is dat het meeste lessen op de vereniging worden gegeven en de kinderen zo echt kunnen proeven van de sfeer op de sportvereniging zonder direct na één proefles lid te hoeven worden. Maar bevinden zich onder de leerlingen veel inactieven? Dan is het ook mogelijk clinics tijdens de gewone gymles aan te bieden.

Inhoud van de JeugdSportPas

 1. Het aanbod samenstellen
  Van voetbal en basketbal tot aan dansen en ballet. De projectleider van Team Sportservice zoekt het contact met zoveel mogelijk lokale verenigingen en stelt met deze sportverenigingen het aanbod samen. Hiervan wordt een rooster gemaakt. Ook wordt het eerste contact met de scholen gelegd.
 2. Het promoten van het aanbod
  Om zoveel mogelijk deelnemers naar het aanbod te krijgen de scholen hulp met het promoten van het aanbod onder de leerlingen.
 3. De kinderen schrijven zich online in
  Team Sportservice biedt een module aan waarmee de leerlingen zich online kunnen inschrijven voor één of meerdere kennismakingslessen. Vanuit deze module kan ook gemakkelijk een presentielijst aan de verenigingen worden aangeboden.
 4. De verenigingen verzorgen de lessen
  Tijd om de sporten uit te proberen! De leerlingen kunnen -veelal na schooltijd- deelnemen aan de lessen. Meestal zijn dit zo’n vier lessen zonder lid te hoeven worden.

Voorwaarden (voor deelname)

De verenigingen zijn verantwoordelijk voor de uitvoering van de lessen.
De deelnemers betalen hun deelname vooraf via IDEAL.

Kosten en data

 • De lessen worden over het algemeen 4 keer per sport aangeboden in blokken die plaatsvinden tussen de schoolvakanties.
 • De kosten van de uitvoering van de JeugdSportPas verschillen per gemeente, eveneens de bijdrage die de deelnemers betalen voor het kennismakingsaanbod.

JOGG - Gezonde jeugd, gezonde toekomst

Onze JOGG-regisseurs weten het maximale uit de aanpak te halen!

Lees meer over JOGG
Atletiektalent Bram Anderiessen ontdekte zijn sport via de Jeugdsportpas

Atletiektalent Bram Anderiessen ontdekte zijn sport via de Jeugdsportpas

"Je leert heel veel sporten kennen, waaronder ook niet alledaagse sporten"

Lees het verhaal van Bram

Stel een vraag aan onze specialisten

 • Door op Stel je vraag te klikken ga je akkoord met de voorwaarden in ons Privacy statement.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.