HomeJOGG – Gezonde jeugd, gezonde toekomst

JOGG – Gezonde jeugd, gezonde toekomst

Zoekt u als gemeente een partner voor de uitvoer van de JOGG-aanpak? In diverse gemeentes zijn JOGG-regisseurs van Team Sportservice actief om het maximale uit deze aanpak te halen. Samen met het lokale werknet maken we de omgeving waarin kinderen en jongeren opgroeien structureel gezonder.

Dankzij onze lokale kennis weet de JOGG-regisseur van Team Sportservice samenwerking te realiseren tussen scholen, sportverenigingen, ouders, zorgverleners, kinderopvang en bedrijven om zo samen een omgeving te creëren voor jongeren waar meer bewegen en gezonder eten en drinken vanzelfsprekend is. Vanuit onze sportachtergrond geloven we in de kracht van een positieve boodschap en het stellen van heldere en haalbare gemeenschappelijke doelen. Zo krijgen we organisaties en mensen letterlijk en figuurlijk in beweging.

JOGG Neem contact op met Mariëlle

 

De uitvoer van JOGG wordt toegesneden op de lokale situatie en uw gemeentelijke doelstellingen. Hierbij sluit de JOGG-regisseur aan bij bestaande activiteiten en maakt gebruik van de reeds aanwezige fysieke en sociale infrastructuur in de sport, zorg en de openbare ruimte om de themacampagnes DrinkWater, Gratis bewegen gewoon doen en Groente, zet je tanden erin uit te rollen. Onze directe contacten met sportverenigingen, maatschappelijke organisaties en scholen helpen om te zorgen dat zij eenvoudig kunnen aansluiten en enthousiast met JOGG aan de slag gaan. Zo wordt in de wijk dichtbij jongeren een omgeving gecreëerd waarin de gezonde leefstijl de gewoonste zaak van de wereld is.

Daarnaast zijn we gespecialiseerd in het opzetten van een ketenaanpak voor kinderen met (dreigend) overgewicht, waardoor zware zorgtrajecten worden voorkomen. Deze mix van preventie en zorg leidt tot meer kinderen op een gezond gewicht.

Wat is JOGG?

Het doel van JOGG is een omgeving waarin een gezonde leefstijl de normaalste zaak van de wereld is, waarin kinderen opgroeien met een gezond beeld van voeding en beweging. De thema’s drinkwater, groente & fruit en bewegen staan binnen JOGG centraal. In JOGG-gemeenten hebben scholen, ouders, sportverenigingen, bedrijven, overheden en zorgverleners structureel aandacht voor een gezonde leefstijl in het algemeen en voor een gezond gewicht in het bijzonder.

Meer dan 200(!) Nederlandse gemeenten zijn aangesloten bij JOGG om zich in te zetten voor meer bewegen en gezonder eten en drinken onder jongeren.

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Door op Stel je vraag te klikken ga je akkoord met de voorwaarden in ons Privacy statement.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Mariëlle Splinter
Meer informatie?

Bel of mail Mariëlle Splinter