HomeVerhalenAtletiektalent Bram Anderiessen ontdekte zijn sport via de Jeugdsportpas

Atletiektalent Bram Anderiessen ontdekte zijn sport via de Jeugdsportpas

Atletiektalent Bram Anderiessen ontdekte zijn sport via de JeugdSportPasTegenwoordig geldt hij als een serieus atletiektalent. Bram Anderiessen is al meerdere malen Nederlands kampioen en vorige seizoen werd hij vierde van Europa op de jeugdkampioenschappen. Maar zoals zoveel kinderen wist de jonge Anderiessen nog niet zo goed welke sport hij wilde beoefenen. Atletiek leek hem, zoals hij zelf zegt ‘wel vet’, maar graag wilde Bram eerst nog andere sporten proberen. Dit deed hij via de JeugdSportPas. Tijdens de kennismakingslessen atletiek werd zijn voorgevoel bevestigd en besloot Bram helemaal voor zijn sport te gaan. Een schot in de roos dus.  

De uit Uithoorn afkomstige Bram kon via zijn basisschool De Regenboog deelnemen aan de JeugdSportPas. Hij probeerde maar liefst zeven sporten uit, waaronder judo, bmx, duiken/reddingzwemmen en tennis. Bram:,, Ik deed de lessen samen met mijn vrienden en dat was super leuk. Ik had nog geen sport dus dat ik vond het fijn dat ik zoveel verschillende sporten uit kon proberen voordat ik een keuze moest maken.”

Kennismaken

En dat is juist ook de bedoeling volgens JSP-coördinator Hubert Habers: “Bij de JeugdSportPas gaat het er om dat de kinderen met een zo divers mogelijk sportaanbod kennis maken, zodat zij nu of op een later moment, een goede sportkeuze kunnen maken. Door het kiezen van de sport die het best bij hun talenten past, zullen zij langer plezier beleven aan sporten. Mochten ze toch willen wisselen van sport, dan hebben zij genoeg ervaringen opgedaan om een goede keuze te maken.”

De lessen atletiek volgden Bram en zijn vrienden bij atletiekvereniging AKU in Uithoorn. Bram: “We volgden een normale training die je ook bij de pupillen krijgt. Op een speelse manier maakten we kennis met de verschillende onderdelen van de atletiek. De lessen maakten mij wel nieuwsgierig. Ik wilde het vaker doen.” Bram kende de sport al wel een beetje van een cross uit de buurt. Hier werd hij vierde. Iets dat hij dolgraag wilde verbeteren.

Nu, tien jaar later, is Bram nog steeds lid van de vereniging waar hij de sport uitprobeerde. Tot zijn veertiende bleef hij alle onderdelen beoefenen, maar inmiddels heeft hij zich gespecialiseerd in de middellange afstanden. Daarnaast is hij deel gaan uitmaken van een professioneel team, de Team Distance Runners, waar o.a. de topsporters Lisanne de Witte en Michel Butter deel van uitmaken.

En deelnemen aan de JeugdSportPas? Dat raadt hij anderen zeker aan: “Je leert heel veel sporten kennen, waaronder ook niet alledaagse sporten. En de mensen die de lessen geven doen dat met veel enthousiasme.”

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Door op Stel je vraag te klikken ga je akkoord met de voorwaarden in ons Privacy statement.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.