HomeMéér Vrijwilligers in Kortere Tijd

Méér Vrijwilligers in Kortere Tijd

Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd is voor elke clubbestuurder die een actief vrijwilligersbeleid wil. Dit maakt de organisatie sterker en verbetert de sfeer. Met de methode van Team Sportservice gaat u daadwerkelijk en direct tot actie over. Niet alleen, maar samen met de door u samengestelde werkgroep en de online coach.

Neem contact op met Hubert

Als de aanpak maar juist is

Een goed vrijwilligersbeleid zorgt ervoor dat de lasten over veel schouders verdeeld worden en vrijwilligers niet overbelast raken en afhaken. Team Sportservice begeleidt u met Meer in Kortere Tijd naar meer vrijwilligers. Ook helpen wij u een actief vrijwilligersbeleid op te stellen. Want 95% van de leden van een sportclub wil wel iets doen. Als de aanpak maar juist is.

U krijgt beter inzicht in wie uw vrijwilligers zijn, welke taken zij allemaal vervullen en welke taken onvervuld blijven en wie daar voor geschikt is. Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd helpt al sinds 2012 sportclubs met hun vrijwilligersprobleem. Sinds de start zijn al ruim 1500 sportclubs geholpen en samen hebben zij bijna 100.000 nieuw vrijwilligers erbij.

Inhoud van Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd

 1. Inventarisatie vrijwilligerstaken en de vacaturelijst maken
  Samen met de (online) coach brengt u de huidige en de gewenste vrijwilligerstaken in kaart. Alleen dan wordt duidelijk hoe groot het tekort is en welke vrijwilligers er al actief zijn.
 2. Creëer een positief imago
  Voordat de daadwerkelijk wervingsactie wordt gestart is het belangrijk te laten zien wat er allemaal door vrijwilligers wordt gedaan. Door bewustwording te creëren en door het laten zien dat de sportclub vrijwilligers waardeert krijgt het werk een positiever imago.
 3. Wervingsactie aankondigen en potentiële vrijwilligers benaderen
  Wanneer u aan een vrijwilliger vraagt hoe hij/zij ooit vrijwilliger is geworden dan is het antwoord meestal: “Ik ben gevraagd”. De volgende stap is dan ook het bellen of face-to-face aanspreken van potentiële vrijwilligers. Hiervan worden de leden van tevoren op de hoogte gebracht zodat het niet als een complete verrassing komt.
 4. Meteen aan de slag
  Zorg dat de nieuwe vrijwilligers binnen twee weken aan de slag kunnen of kennis hebben gemaakt met elkaar. Dit kan bijvoorbeeld met een welkomstavond. Alle (nieuwe) vrijwilligers maken kennis met elkaar en kunnen geïnstrueerd worden.
 5. Vrijwilligersbeleid
  Om ervoor te zorgen dat de sportclub nooit meer een vrijwilligerstekort heeft is het belangrijk een actief vrijwilligersbeleid op te stellen. Wij helpen u daarom graag. Bijvoorbeeld met het opstellen van een vrijwilligersbeleidplan.

Voorwaarden

Om Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd uit te kunnen voeren heeft u een campagneteam nodig. Deze bestaat uit minimaal 3 leden.

Extra informatie

Wilt u toch liever een cursus op locatie? Neem dan contact op met ons. Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd is onderdeel van onze succesformule Meer in Kortere Tijd, het platform voor uw clubvraagstukken. Bekijk de catalogus van Meer in Kortere Tijd.

Taakie

Als u geïnteresseerd bent in Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd, dan is Taakie vast ook iets voor uw! Taakie is de digitale assistent vrijwilligerzaken. Lees meer over Taakie op www.taakie.nl.

Judo Yushi heeft 34 nieuwe vrijwilligers

Benieuwd hoe?

Stel een vraag aan onze specialisten

 • Door op Stel je vraag te klikken ga je akkoord met de voorwaarden in ons Privacy statement.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hubert Habers
Meer informatie?

Bel of mail Hubert Habers