HomeGALM

GALM

GALM zet senioren vanaf  60 jaar blijvend in beweging. Door het afnemen van een fitheidstest en het daarna doorverwijzen van de deelnemers naar een passend en veelzijdig bewegingsprogramma worden ze weer actief en blijven dat ook. Deelname aan GALM leidt tot een aantoonbare toename van lichamelijke activiteit, verbetering van fysieke fitheid en toename van de sociale contacten. Deze effecten zorgen weer voor een toename van de zelfredzaamheid.

Breng ook senioren blijvend in beweging!

Neem contact op met Linda

 

Fitheidstest als startpunt

Regelmatig bewegen bevordert de gezondheid. Ondanks dat iedereen dat wel weet is het voor veel ouderen lastig om de stap naar een beweegactiviteit te maken. De aanpak van Stichting GALM helpt daarbij. GALM is de afkorting van Groninger Actief Leven Model en richt zich op niet actieve senioren in de leeftijd van 60-85 jaar. Doordat we eerst een fitheidstest afnemen weten we het startpunt en de wensen van de deelnemer. Met deze kennis kunnen we kijken we samen naar welk aanbod interessant is. En gaat de deelnemer een introductieprogramma van 12 weken en een vervolgprogramma van 30 weken volgen. Doorverwijzing naar passend aanbod in de buurt is hierbij erg belangrijk. Daarom kiezen we samen met u andere partners (Stichting Welzijn, sportverenigingen, wijkcomité, ouderenorganisaties, GGD) om het project uit te voeren.

Dit programma kan variëren, maar er is altijd aandacht voor flexibiliteit, kracht en uithoudingsvermogen, belangrijke aspecten voor ouderen om zo lang mogelijk gezond te blijven. 

De werkwijze van GALM

 1. Samenwerkingspartners benaderen
  Tijdens de start kijken we samen met u welke andere partners (Stichting Welzijn, sportverenigingen, wijkcomité, ouderenorganisaties, GGD) belangrijk zijn om het project goed uit te voeren.
 2. Het persoonlijk benaderen van de senioren
  Senioren krijgen een brief over het project. Vervolgens volgt een huis aan huis benadering, waarin ze gevraagd worden of ze in aanmerking komen (onvoldoende lichamelijk actief) en of ze willen deelnemen.
 3. De fitheidstest
  Om passend aanbod te kunnen aanbieden is het belangrijk om het startpunt te weten. Gedurende één dag kunnen alle geïnteresseerde ouderen een fitheidstest afnemen en eventuele wensen bespreken. Deze test vindt vaak plaats op een locatie in uw gemeente.
 4. Het beweegprogramma
  We organiseren een veelzijdig en gevarieerd beweegprogramma, bestaande uit wekelijkse groepsbijeenkomsten (12 weken introductieprogramma + 30 weken vervolgprogramma). Met de gegevens uit de fitheidstest en de wensen van de deelnemer bekijken we samen welk aanbod passend is.
 5. Stimuleren van gedragsbehoud
  In het laatste half jaar wordt na afloop van de wekelijkse groepsbijeenkomsten aandacht besteed aan het aanleren van zelfmanagement vaardigheden om gedragsbehoud te bevorderen.

Voorwaarden (voor deelname)

Uitvoering van een lokaal GALM project duurt 18 maanden.

Klaar voor de start?!

Voor het tegengaan van een depressie en het herstel na een burn-out

Bekijk hoe wij u kunnen helpen
Stichting Welzijn Ouderen Soest

Stichting Welzijn Ouderen Soest

Organiseerde een op maat gemaakte fittest met hulp van Team Sportservice

Lees over de samenwerking

Stel een vraag aan onze specialisten

 • Door op Stel je vraag te klikken ga je akkoord met de voorwaarden in ons Privacy statement.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Linda Schouten
Meer informatie?

Bel of mail Linda Schouten