HomeActueelAfl.11: Een veilig sportklimaat op de vereniging

Afl.11: Een veilig sportklimaat op de vereniging

Lennart Booij spreekt met Marjan Olfers, hoogleraar sport en recht aan de Vrije Universiteit te Amsterdam, Serge Westercappel van NOC*NSF/Centrum Veilige Sport Nederland en John Nederstigt, voorzitter van turnvereniging SV Pax uit Haarlemmermeer. Ze hebben het over een veilig sportklimaat op de sportclub.

Olfers heeft in opdracht van de KNGU onderzoek gedaan naar grensoverschrijdend gedrag in de gymnastieksport. Wat kunnen we van de uitkomsten van dit onderzoek leren en is dat toepasbaar voor de gehele Nederlandse sport? Samen bespreken ze ook hoe je als vereniging voor een veilige sportomgeving zorgt waar iedereen zich op een goede manier kan ontwikkelen. Welke stappen kun je nemen en bij wie kun je terecht. Ook de verbeterpunten in de huidige ondersteuning komen ter sprake.

Deze aflevering is het tweede deel van een miniserie over het professionaliseren van de sportvereniging. In deel één hebben het we het over nut en noodzaak van professionaliseren. Beluister hier deel 1.

Luister nu aflevering 11:

Abonneer je op de podcast

Wil je geen aflevering meer missen? Abonneer je dan op de Sport & Samenleving Podcast. Deze is beschikbaar via onderstaande podcast apps:

Deze podcast is mede mogelijk gemaakt dankzij de provincie Noord-Holland.

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Door op Stel je vraag te klikken ga je akkoord met de voorwaarden in ons Privacy statement.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.