HomeActueelRegio’s Midden-Holland en Holland-Rijnland gestart met Grenzeloos actief

Regio’s Midden-Holland en Holland-Rijnland gestart met Grenzeloos actief

Zodat mensen met een beperking ook de kracht van sport en bewegen kunnen ervaren organiseer Team Sportservice bijeenkomsten Grenzeloos Actief

Beter passend en toegankelijk sportaanbod creëren voor mensen met een beperking door samenwerking tussen lokale en regionale partijen. Dat is het doel van het landelijke programma Grenzeloos actief. Op 26 februari en 2 maart organiseerde Marvin Straver van Team Sportservice Zuid-Holland als procesbegeleider twee kick-off bijeenkomsten voor de regio’s Midden-Holland en Holland-Rijnland. Deze bijeenkomsten vormen het startpunt van een traject waarin Team Sportservice samen met beleidsambtenaren, buurtsportcoaches en zorginstellingen in deze twee regio’s werkt aan het realiseren van de Grenzeloos Actief doelstellingen.

Wat is Grenzeloos Actief?

Het sport- en beweegbeleid Grenzeloos actief is opgezet om een landelijk dekkende structuur en passend sport- en beweegaanbod te creëren, waarbij iedereen in Nederland met een beperking de mogelijkheid heeft om te sporten en bewegen. Hierbij is samenwerking tussen lokale en regionale partijen van groot belang. Voor een succesvolle uitvoering bundelt het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport de krachten met NOC*NSF, MEE Nederland, Vereniging Sport en Gemeenten, RIVM, Sportkracht 12 en Kenniscentrum Sport.

Landelijk dekkende structuur

Het beoogde doel van Grenzeloos actief is dat er in 2019 een landelijk dekkende structuur is van ongeveer 43 regionale samenwerkingsverbanden dat zelfstandig gecontinueerd kan worden. Hier wordt de vraag naar en het sport- en beweegaanbod voor mensen met een beperking gematcht.

Verbinder

Met het organiseren van de kick-off bijeenkomsten in Midden-Holland en Holland-Rijnland zet Marvin Straver de eerste stap om dit ook voor deze Zuid-Hollandse regio’s te realiseren. Dit jaar komen de beleidsambtenaren, buurtsportcoaches en zorginstellingen nog vaker bij elkaar om de regionale samenwerkingen vorm te geven en om de wensen van de aangepast sporters in kaart te brengen. Team Sportservice treedt hierbij op als verbinder en biedt ondersteuning.

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Door op Stel je vraag te klikken ga je akkoord met de voorwaarden in ons Privacy statement.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.