HomeActueelRegiocoach Aangepast Sporten in Midden-Holland

Regiocoach Aangepast Sporten in Midden-Holland

Iedereen moet de mogelijkheid hebben om te kunnen sporten, ook mensen met beperking. Om sporten voor mensen met een beperking (Aangepast Sporten) beter op de kaart te zetten is vorig weekend een intentieverklaring tot samenwerken ondertekend door de vijf gemeenten van de regio Midden-Holland. In de intentieverklaring is opgenomen dat een regiocoach het Aangepast Sporten in de regio zal coördineren om over gemeentegrenzen heen vraag en aanbod bij elkaar te brengen.

Grenzeloos Actief

De regiocoach komt voort uit het project Grenzeloos Actief, een project dat in 2018 is opgestart en tot doel had om gemeenten samen te laten werken op het gebied van Aangepast Sporten. Naast lokale partijen waren ook landelijke partijen als Ministerie van VWS, RIVM, NOC*NSF, VSG, MEE en Sportkracht 12 aangesloten bij Grenzeloos Actief. Met behulp van Grenzeloos Actief zijn alle gemeenten aangesloten bij Uniek Sporten, een website vanuit Fonds Gehandicaptensport waar sportaanbod uit de regio voor mensen met een beperking op vermeld staat.

Ambitie voor de regio

Daarnaast zijn er vanuit Grenzeloos Actief bijeenkomsten geweest met uitvoerende partijen en gemeenteambtenaren in Midden-Holland, onder leiding van Marvin Straver (procesbegeleider Aangepast Sporten van Team Sportservice Zuid-Holland). Hierin werden wensen en knelpunten besproken omtrent Aangepast Sporten en is een gezamenlijke ambitie voor de regio opgesteld. De ambitie die door de vijf gemeenten is opgesteld luidt: ‘Binnen Midden-Holland iedereen de mogelijkheid geven om te sporten en bewegen’.

Regiocoach

Met behulp van de regiocoach zal deze ambitie komend jaar invulling krijgen voor de doelgroep: mensen met een lichamelijke beperking in de vorm van visueel, auditief en motorisch. De regiocoach zal zich onder andere richten op het uitbreiden en optimaliseren van het sport- en beweegaanbod voor inwoners met een beperking en het wegnemen van belemmeringen voor mensen met een beperking om te sporten en bewegen.
Kortom, de regiocoach zet zich in om te zorgen dat iedereen de mogelijkheid heeft om te sporten en bewegen!

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Door op Stel je vraag te klikken ga je akkoord met de voorwaarden in ons Privacy statement.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.