HomeActueelMinister Hoekstra neemt sportmanifest in ontvangst

Minister Hoekstra neemt sportmanifest in ontvangst

Wopke Hoekstra, minister van Financiën heeft bij Kenamju Haarlem een sportmanifest in ontvangst genomebn

“Wat is het leuk om weer eens op de dojo mat te staan”, aldus CDA-minister van Financiën Wopke Hoekstra, in het bezit van de gele band in judo. De sportieve minister was woensdag 27 februari te gast in Sportcentrum Kenamju in Haarlem, waar hij een training van karatetalenten bijwoonde. Hoekstra was uitgenodigd door Dennis Heijnen, lijsttrekker van het CDA Noord-Holland, Peter van der Aart van Team Sportservice en Rene Oerlemans van Kenamju Karate om het sportmanifest ‘Een leven lang bewegen in Noord-Holland’ in ontvangst te nemen.

Sportmanifest

Samen met het CDA Noord-Holland vindt Team Sportservice namelijk dat de provincie veel meer aan de ondersteuning van sport en vrijwilligers zou moeten doen en daarom hebben we gezamenlijk een Sportmanifest opgesteld. In het sportmanifest wordt het belang van Breedtesport, Talentontwikkeling en Vrijwilligers benadrukt.

Heijnen: “De zeven regionale huizen van sport in onze provincie moeten verder worden versterkt, net als de regionale trainingscentra. Wij vinden dat de provincie hier veel meer aan kan bijdragen dan zij nu doen.” Karatekampioen Tyron Lardy was aanwezig om de minister te vertellen over zijn ambitie om aan de Olympische Spelen van Tokio mee te doen, waar karate voor het eerst op de agenda staat Lardy vertelde hoeveel hij aan de vrijwilligers bij Kenamju te danken heeft. Er worden toernooien georganiseerd, de ledenadministratie is op orde en er wordt flink wat afgereden om kinderen naar toernooien te brengen.

Naast het manifest kreeg de minister een karate pak aangeboden met de tekst, Wopke Hoekstra, Team CDA. De minister wenste de kinderen en Tyron Lardy veel succes met hun ambities.

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Door op Stel je vraag te klikken ga je akkoord met de voorwaarden in ons Privacy statement.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sjoerd van Tiel
Meer informatie?

Bel of mail Sjoerd van Tiel