HomeSportmanifest “Een leven lang bewegen in Noord-Holland”

Sportmanifest “Een leven lang bewegen in Noord-Holland”

Iedereen erkent het belang van sport voor een gezonde manier van leven en ook ter bestrijding van volksziekte nummer één, namelijk overgewicht. Daarom is het belangrijk dat mensen een leven lang kunnen bewegen en meedoen. De provincie Noord-Holland kan meer doen in het ondersteunen van georganiseerde sport in de gehele provincie. Team Sportservice speelt een belangrijke rol in de uitvoering hiervan, door daadwerkelijke ondersteuning en scholing en door kennisdeling.

 1. Breedtesport
  De zeven regionale huizen van de sport in onze provincie, waarop sportverenigingen en gemeenten een beroep kunnen doen en van waaruit sport in wijken, kernen en scholen wordt gestimuleerd, moeten verder worden versterkt, om echt alle inwoners van jong tot oud in beweging te brengen.
 2. Talentontwikkeling
  Talentontwikkeling in Noord-Holland vindt plaats in Regionale Training Centra. Vanwege het bovenlokale karakter hiervan, is bij de ondersteuning van deze centra en hun sporttalenten een rol weggelegd voor de provincie.
 3. Vrijwilligers
  Vrijwilligers zijn voor sportverenigingen onmisbaar. Zij besturen en organiseren zodat mensen kunnen sporten en ontmoeten. In stadswijken en in krimpende plattelandskernen zijn sportverenigingen belangrijke ontmoetingsplaatsen. Verenigingen en hun vrijwilligers verdienen goede ondersteuning en scholing.

Stel een vraag aan onze specialisten

 • Door op Stel je vraag te klikken ga je akkoord met de voorwaarden in ons Privacy statement.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sjoerd van Tiel
Meer informatie?

Bel of mail Sjoerd van Tiel