HomeActueelDe strenge lockdown en de gevolgen voor sport

De strenge lockdown en de gevolgen voor sport

Ter bestrijding van het coronavirus heeft het kabinet op 14 december opnieuw een lockdown aangekondigd. Daarom gaat Nederland vanaf dinsdag 15 december tot ten minste dinsdag 19 januari in de strengste lockdown tot nu toe. Ook voor de sport gaan daardoor nieuwe maatregelen gelden.

Coronamaatregelen sport

Voor de sport betekenen de maatregelen dat voor een periode van vijf weken sporten in een binnenruimte niet is toegestaan. Buiten kan onder voorwaarden wel gesport worden. Buiten mag iedereen vanaf achttien jaar alleen sporten op anderhalve meter afstand en alleen individueel of in teamverband met niet meer dan twee personen. Wedstrijden zijn niet toegestaan, kantines, douches en kleedkamers zijn gesloten.

Topsport en jeugd

Voor de topsport en de jeugd tot achttien jaar gelden uitzonderingen. De jeugd tot achttien jaar mag blijven sporten in teamverband zonder dat ze anderhalve meter afstand in acht hoeven te nemen, de competitie ligt wel stil. Topsporters mogen blijven sporten op aangewezen topsportlocaties.

Uiteraard geldt nog steeds: blijf thuis bij klachten en laat je testen.

Een overzicht van alle geldende maatregelen is te vinden op de website van de Rijksoverheid.

De laatste informatie over onze lokale activiteiten en eventuele aanpassingen zijn te vinden op onze lokale websites: http://jouw.teamsportservice.nl/.

Voor sportverenigingen geldt nog steeds dat zij gebruik kunnen maken van ondersteuning. Wij hebben de belangrijke tips voor u op een rij gezet.

En wil je thuis in beweging blijven? Via ons YouTubekanaal kun je thuis met ons meedoen!

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.