HomeWorkshops wet milieubeheer

Workshops wet milieubeheer

De interactieve workshop Wet milieubeheer bestaat uit een afwisselend programma van één avond bestaande uit een theorie- en een praktijkonderdeel waarin we de Wet Milieubeheer bespreken.

Deel 1: behandelen theorie

 • Presentatie over sportverenigingen en energieverbruik
  Tijdens de presentatie wordt gestart met een weergave waar het meeste energieverbruik plaatsvindt binnen een sportvereniging en waar de grootste kansen liggen op energiebesparing. Er wordt inzicht gegeven via welke manieren een sportvereniging energie kan besparen (laaghangend fruit) en wat hier de kosten en terugverdientijd van is.
 • Uitleg EML-wetgeving in relatie tot het energieverbruik van sportverenigingen
  Alle sportverenigingen met een elektraverbruik van meer dan 50.000 kWh per jaar moeten voor 1 juli 2019 via het eLoket van de overheid aangeven in hoeverre ze aan de Wet Milieubeheer voldoen. Deze wet bestaat uit een lijst van circa 40 energiebesparende maatregelen die zich binnen 5 jaar terugverdienen. Tijdens de presentatie wordt uitleg gegeven over deze wetgeving en hoe sportverenigingen hieraan kunnen voldoen

Deel 2: aan de slag

 • Aan de slag met het invullen van de EML door middel van de tool de Rijksdienst voor ondernemend Nederland
  Tijdens de workshop geven we uitleg op welke manier de digitale module van de Wet Milieubeheer moet worden ingevuld. Naast een uitleg van het eLoket bespreken we alle 40 de energiebesparende maatregelen kort , zodat de sportvereniging exact weet welke eisen er worden gesteld vanuit de overheid.

Na afloop van de avond krijgen verenigingen toegang tot een digitale helpdesk waar zij met vragen over het invullen van de EML-tool terecht kunnen.

Resultaat!

Door deelname aan deze interactieve workshops voldoen de verenigingen direct aan hun informatieplicht horend bij de Wet Milieubeheer en verkrijgen zij inzicht in de besparingsmogelijkheden voor hun vereniging.

Na afloop van de avond heeft u als gemeente inzicht welke mogelijkheden er voor uw verenigingen zijn om energie te besparen en welke gevolgen dit voor uw gemeente kan hebben ten aanzien van co2 reductie. Door middel van een vervolgcursus is het mogelijk om verenigingen verder te ondersteunen bij het doorvoeren van de gekozen maatregelen.

Team Sportservice kan helpen met het verduurzamen van uw verenigingen. Wij doen dit samen met Green Leisure.Team Sportservice biedt deze workshop aan in samenwerking met Green Leisure, dé partij op zowel nationaal als internationaal niveau voor het verduurzamen van bedrijven in de vrijetijdsector.

Stel een vraag aan onze specialisten

 • Door op Stel je vraag te klikken ga je akkoord met de voorwaarden in ons Privacy statement.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Niels van Weert
Meer informatie?

Bel of mail Niels van Weert