HomeCursus Verduurzaam uw sportvereniging

Cursus Verduurzaam uw sportvereniging

Onze cursus Verduurzaam uw sportvereniging bestaat uit een afwisselend programma van interactieve digitale lessen, gezamenlijke bijeenkomsten, individuele begeleiding en een energiescan door een onafhankelijk expert. Tijdens de digitale lessen doen de deelnemers kennis op en krijgen ze inzicht in het eigen energieverbruik en de besparingsmogelijkheden.

Inhoud van de cursus

 1. E-learning: De nieuwe wet en energiebesparing
  Na de inschrijving krijgen de deelnemers toegang tot onze e-learning. Hier kunnen ze al het eerste cursusmateriaal doornemen over energiebesparing algemeen en voor sportaccommodaties specifiek. Ook wordt de inhoud van de nieuwe wet besproken.
 2. Energiescan op locatie
  De energie-expert komt langs voor een energiescan op de vereniging.
 3. E-learning: subsidies en financieringsmogelijkheden
  Ook voor het verduurzamen van accommodaties zijn er subsidies en financieringsmogelijkheden. Tijdens het tweede deel van de e-learning krijgen de deelnemers hier inzicht in.
 4. Bijeenkomst met andere verenigingen
  Centraal tijdens deze bijeenkomst staat het bespreken van de rapportage n.a.v. de scan, het maken van besparingskeuzes en het invullen van deel 1 van de erkende maatregelen lijst (EML-lijst) van de RVO.
 5. E-learning: prioriteren van maatregelen
  Tijdens het laatste deel van onze e-learning ondersteunen we de verenigingen in het prioriteren van energiemaatregelen en vragen zij voor hun top 5 aan maatregelen offertes aan.

Na afloop van de cursus voldoen de verenigingen direct aan hun informatieplicht horend bij de Wet Milieubeheer, hebben ze door de energiescan op de vereniging een duidelijk beeld van de besparingsmogelijkheden en hiervoor offertes aangevraagd.

Team Sportservice kan helpen met het verduurzamen van uw verenigingen. Wij doen dit samen met Green Leisure.Team Sportservice biedt deze cursus aan in samenwerking met Green Leisure, dé partij op zowel nationaal als internationaal niveau voor het verduurzamen van bedrijven in de vrijetijdsector.

Stel een vraag aan onze specialisten

 • Door op Stel je vraag te klikken ga je akkoord met de voorwaarden in ons Privacy statement.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Niels van Weert
Meer informatie?

Bel of mail Niels van Weert