HomeIn Balans Valpreventieprogramma

In Balans Valpreventieprogramma

Wil je aan de slag met de ketenaanpak valpreventie en zijn er in jouw regio of gemeente onvoldoende uitvoerders? Team Sportservice organiseert en/of voert o.a. het valpreventieveprogramma In Balans uit. Dit is een erkend programma voor thuiswonende ouderen van 65 jaar en ouder met een verhoogd valrisico. Tijdens In Balans gaan ouderen in een groep aan de slag om de kans op een val zo klein mogelijk te maken.

Neem contact op met Linda

Doel

Voorkomen van valongevallen door ouderen bewuster te maken van risicofactoren en hun balans, conditie en zelfvertrouwen te verbeteren.

Werkwijze

In Balans bestaat uit voorlichtingsbijeenkomsten en een beweegprogramma. Het is een groepstraining en duurt 14 weken. Het programma bestaat uit:

  • een informatiebijeenkomst;
  • 3 cursusbijeenkomsten met oefeningen, tests en informatie over bewegen, evenwicht en valrisico;
  • 10 weken trainingsbijeenkomsten (2 keer per week een training van 1 uur), bestaande uit oefeningen op basis van tai chi. Deze zijn gericht op het verbeteren van fitheid, evenwicht en spierkracht.

Onze gecertificeerde In Balans docenten zijn al in diverse gemeenten actief. Zie hieronder onze collega’s in actie in Amsterdam.

In Balans is een erkende interventie.

Dit is een erkende interventie

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Door op Stel je vraag te klikken ga je akkoord met de voorwaarden in ons Privacy statement.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Linda Schouten
Meer informatie?

Bel of mail Linda Schouten