HomeFittest voor 55-plussers

Fittest voor 55-plussers

Wilt u meer ouderen in uw gemeente aan het bewegen krijgen? Met onze fittest voor 55-plussers lukt dit. Door eerst een fittest uit te voeren weten de ouderen exact wat hun mogelijkheden zijn en worden ze doorverwezen naar (structureel) sportaanbod.

Neem contact op met onze specialist

Achtergrond

Nederland vergrijst: over ruim twintig jaar bestaat een kwart van de Nederlandse bevolking uit 65-plussers. Dit heeft negatieve gevolgen voor de sportdeelname. De laatste jaren sporten ouderen meer dan de jaren ervoor. Toch sporten ouderen in vergelijking met andere doelgroepen nog steeds een stuk minder. Regelmatige lichamelijke activiteit vertraagt de gevolgen van het verouderingsproces en stimuleert vitaliteit. Beweegstimulering voor deze mensen heeft een positieve invloed op de participatie, zelfredzaamheid en kwaliteit van leven. Bewegen kan tot een vermindering van de zorgzwaarte leiden en dus tot minder zorgkosten.

Sport als middel

Een fittest voor 55-plussers is een uitermate geschikt middel om ouderen aan het bewegen te krijgen. Tijdens de fittest worden deelnemers getest op onder andere bloeddruk, beenkracht, balans, lenigheid van schouder en lage rug, uithoudingsvermogen en snelheid. Aan het einde ontvangt iedere deelnemer een persoonlijk beweegadvies. Een fittest levert de volgende resultaten op:

  • Het met de doelgroep in contact komen;
  • Het geeft ouderen inzicht in de mogelijkheden om te bewegen in plaats van te wijzen op de beperkingen;
  • Het leidt ouderen naar structureel sportaanbod;
  • Het beweegadvies geeft ouderen het vertrouwen om weer deel te nemen aan sportactiviteiten;
  • Het geeft inzicht of het sportaanbod binnen de gemeente voldoet aan de wensen en behoeften.

Meer informatie?

Onze ervaring is dat elke fittest anders is. Van een hele dag, tot een halve, op wijkniveau of direct voor de hele gemeente. Wij bespreken graag met u wat uw wensen voor een fittest zijn. Neem hiervoor contact met ons op.

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Door op Stel je vraag te klikken ga je akkoord met de voorwaarden in ons Privacy statement.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.