HomeActueelProvincie Noord-Holland geeft met extra servicebudget voor sportclubs boost aan lokale sportakkoorden

Provincie Noord-Holland geeft met extra servicebudget voor sportclubs boost aan lokale sportakkoorden

De provincie Noord-Holland stelt extra servicebudget beschikbaar voor sportclubs die (nog meer) willen inzetten op een club waar iedereen zich thuis voelt en met plezier kan sporten en bewegen. Dankzij dit budget kunnen sportclubs in Noord-Holland kosteloos gebruik maken van verschillende services uit het Nationaal Sportakkoord. Het gaat daarbij specifiek om de ondersteuningsmogelijkheden, zoals scholingen, workshops en begeleidingstrajecten, die helpen bij het creëren van een inclusieve, veilige en positieve sportclub.

Een service aanvragen

Sportclubs die graag gebruik willen maken van de ondersteuningsmogelijkheden binnen de thema’s ‘Inclusief sporten en bewegen’ of ‘Positieve sportcultuur’ kunnen contact opnemen met hun lokale verenigingsondersteuner. De club gaat met de lokale verenigingsondersteuner in gesprek om zo samen te bepalen welke behoeftes en doelen de club precies heeft, en welke service daar het beste bij aansluit. Vervolgens dient de lokale verenigingsondersteuner een aanvraag in via de Adviseur lokale sport. Na goedkeuring ontvangt de betreffende sportclub de ondersteuning en kunnen zij aan de slag met het realiseren van hun ambities.

Meer weten over de stappen die een club moet zetten om ondersteuning te ontvangen? Check het stappenplan ‘Hoe kan mijn sportclub ondersteuning ontvangen vanuit het Sportakkoord?’.

Voel je thuis in de sport

Gedeputeerde Zita Pels: ‘Sporten is voor iedereen belangrijk, en om dat met plezier te kunnen doen moet je je wel thuis voelen bij de club waar je lid van bent. Ongeacht gender, kleur of achtergrond. Soms gebeurt uitsluiting of discriminatie onbewust, soms bewust. Clubs die hiermee aan de slag willen, kunnen dat met behulp van een pallet aan services uit het Sportakkoord doen. Inclusieve sportclubs dragen bij aan een inclusieve gemeenschap, inclusieve gemeente en dus ook inclusieve provincie. Daar streven wij als Noord-Holland naar!’

 

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Door op Stel je vraag te klikken ga je akkoord met de voorwaarden in ons Privacy statement.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.