HomeActueelDe projecten van het aanjaagbudget gaan van start

De projecten van het aanjaagbudget gaan van start

Meer dan 100 organisaties hebben in de eerste aanvraagperiode van 10 dagen een aanvraag gedaan voor het aanjaagbudget ‘Ruimte voor sport en bewegen om de hoek’. Organisaties lieten in de aanvraag zien hoe zij op een creatieve manier sport- en beweegaanbod willen versterken in de openbare ruimte, recreatiegebieden en/of sportlocaties. In totaal zijn er 14 aanvragen toegekend.

 

Het belang van sport en bewegen voor onze gezondheid is de afgelopen maanden nog duidelijker geworden. Door de ontwikkelingen rondom het coronavirus zullen veel van ons in de zomerperiode thuis blijven in plaats van erop uit trekken. Hierdoor stijgt de sport- en beweegbehoefte in de openbare ruimte, sportlocaties en/of recreatiegebieden.

De Provincie Zuid-Holland en Team Sportservice wilden deze overstijgende behoefte aanpakken. Met het aanjaagbudget ‘Ruimte voor sport en bewegen om de hoek’ werden organisaties gestimuleerd om sport- en beweegaanbod aan te bieden in de openbare ruimte, sportlocaties en/of recreatiegebieden. Doel van de regeling is het sport- en beweegaanbod te versterken in de openbare ruimte, recreatiegebieden en/of sportlocaties. Met name organisaties en instellingen met creatieve ideeën werden opgeroepen om een aanvraag te doen.

Organisaties konden maximaal 2.500 euro inclusief btw ontvangen. Na de eerste aanvraagperiode tot 17 juli was het maximum uitgekeerde bedrag bereikt en werd de mogelijkheid tot aanvragen stopgezet.

De toekenning van het aanjaagbudget is beoordeeld op:

  • De maatschappelijke bijdrage
  • Inclusiviteit
  • Samenwerking
  • Duurzaamheid
  • Creativiteit

Alle aanvragers van het aanjaagbudget hebben bericht ontvangen over het wel of niet honoreren van hun aanvraag. De 14 beste aanvragen zijn geselecteerd. De aanvragers gaan, nadat alle overeenkomsten zijn ondertekend, aan de slag met de uitvoering van hun plannen.

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Door op Stel je vraag te klikken ga je akkoord met de voorwaarden in ons Privacy statement.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.