HomeActueel๐—œ๐—ป ๐—บ๐—ฒ๐—บ๐—ผ๐—ฟ๐—ถ๐—ฎ๐—บ: ๐—˜๐—ฟ๐—ถ๐—ธ ๐—ฃ๐˜‚๐˜†๐˜

๐—œ๐—ป ๐—บ๐—ฒ๐—บ๐—ผ๐—ฟ๐—ถ๐—ฎ๐—บ: ๐—˜๐—ฟ๐—ถ๐—ธ ๐—ฃ๐˜‚๐˜†๐˜

Op 17 april is Erik Puyt overleden. Erik overleed aan de gevolgen van kanker en is 62 jaar geworden.

Erik was sinds 1 maart 2007 werkzaam als Senior beleidsadviseur bij Team Sportservice. Hij zette zich dagelijks in voor een beweegvriendelijke leefomgeving. Erik was een visionair. Toch kon hij als geen ander theorie en praktijk bij elkaar brengen. โ€œDe inwoner centraalโ€ was altijd zijn drijfveer. In al zijn projecten kwam dit motto terug.

Ver voor de sportimpuls was hij gestart met de eerste buurtsportverenigingen in zeven achterstandswijken. Sommigen buurtsportverenigingen bestaan nog steeds of zijn onder een specifieke sportvereniging doorontwikkeld tot volwaardig aanbod.

Erik gaf richting aan de โ€˜levensfasebenaderingโ€™, met als doel sportaanbod aan te laten sluiten bij de motieven en belemmeringen van de doelgroep. Trots vertelde hij altijd over de waardevolle sociale betekenis van sport voor zijn eigen moeder, die op respectabele leeftijd nog aan bridge doet.

Ondanks zijn vernieuwende kijk op anders georganiseerd sportaanbod was Erik ook een echte verenigingsman. Eรฉn van zijn bekende โ€˜tegeltjeswijshedenโ€™ als hij het over de sportvereniging had, was altijd โ€˜de wet van behoud en gedoeโ€™. โ€œHet gedoe en geworstel van verenigingen zijn inherent aan het samen de schouders eronder zetten, en vormen zowel de prijs als de opbrengst van een participatiesamenleving.โ€ Zelf was Erik ook zijn hele leven actief bij sportverenigingen, onder meer als voetballer, schaatser, danser en denksporter. Ook heeft Erik een cruciale rol gespeeld in de ontwikkeling van Go, zowel in Nederland als internationaal. Hij bracht het Europees Go Centrum naar Nederland.

Erik was ook een man van de cijfertjes. Doen we het goed, en doen we het goede? Met รฉรฉn van zijn laatste projecten, de โ€˜feedback & verbetercyclusโ€™, was hij de grondlegger voor monitoring en evaluatie binnen onze werkwijze.

Erik genoot enorm van zijn projecten. Altijd zocht hij daarbij de samenwerking met andere sportorganisaties en kennisinstituten. Het lukte Erik steeds om talentvolle studenten aan te trekken en hen een volwaardige rol in de organisatie van zijn projecten te geven. Heel wat studenten heeft Erik zo opgeleid in de wereld van sportbeleid. Zeker ook vanuit zijn rol als docent/onderzoeker sporteconomie en sportbeleid aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Een rol die hij jaren combineerde met zijn werk bij Team Sportservice.

Erik was niet alleen een toegewijde professional, maar vooral ook een vriendelijke, betrokken en originele collega. Altijd scherpzinnig en verfrissend van inzicht, maar tegelijk relativerend en vol humor. Zijn passie voor zijn werk, zijn persoonlijkheid en zijn bijdragen aan onze organisatie zullen altijd herinnerd worden.

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Door op Stel je vraag te klikken ga je akkoord met de voorwaarden in ons Privacy statement.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.