HomeActueelIVA cursus bij VV Drechstreek

IVA cursus bij VV Drechstreek

De campagne ‘Bob in de sportkantine’ loopt op dit moment in de Zuidelijke regio van Zuid-Holland en vanuit de campagne kunnen verenigingen in die regio gebruikmaken van enkele gratis items. Verenigingen kunnen een gratis campagnepakket aanvragen, en kunnen daarnaast ook gebruik maken van de gratis IVA-cursus.
In de Drank- en Horecawet staat dat er verplicht een barmedewerker in bezit van een IVA aanwezig moet zijn, wanneer er alcohol geschonken wordt. Deze verplichting geldt ook voor sportkantines. Wanneer er een strikte BOA langskomt en er is geen IVA-gecertificeerd persoon aanwezig, dan kan er een boete worden  uitgeschreven. De gratis IVA cursus die aangeboden wordt in het kader van de campagne duurt 2 uur, is interactief en zal barvrijwilligers middels theorie, maar ook door een rollenspel goed voorbereiden op situaties die in een (sport)kantine voor kunnen komen.

IVA cursus bij VV Drechtsreek

Er zijn de afgelopen periode al meerdere IVA cursussen gegeven; afgelopen vrijdagavond bij VV Drechtstreek waar de kantine zich vulde met ruim 20 vrijwilligers. Nadat de aanvankelijke beamer-problemen opgelost waren en de door fileperikelen wat verlate cursisten binnendruppelden startte de informatieve avond. Instructeur Kees Wenneker van het Team Sportservice Zuid-Holland verzorgde op een levendige manier een presentatie over verantwoord alcoholgebruik.

Aan bod kwamen onder andere ID-vragen aan jongeren bij verstrekking van alcohol, alcohol & verkeer en de invloeden van alcohol op het menselijk lichaam. Veel zaken zijn natuurlijk algemeen bekend maar door de laagdrempelige setting kwamen er een paar zinnige discussies op gang. Prettige bijkomstigheid is dat alle aanwezigen een IVA-certificaat ontvangen.

 

 

Aanmelden voor de gratis items

Wilt u uw vereniging ook aanmelden voor een gratis campagnepakket of een gratis IVA cursus? Dit kan heel gemakkelijk via de volgende link: https://www.rovzh.nl/bobsport.

 

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Door op Stel je vraag te klikken ga je akkoord met de voorwaarden in ons Privacy statement.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.