HomeActueelDe projecten van de Voucherregeling gaan van start

De projecten van de Voucherregeling gaan van start

Meer dan 125 organisaties hebben een aanvraag gedaan voor de Voucherregeling ‘beweegvriendelijke leefomgeving. Organisaties lieten in de aanvraag zien hoe zij het sport- en beweegaanbod willen versterken in de openbare ruimte, recreatiegebieden en/of sportlocaties. In totaal zijn er 49 aanvragen toegekend. 

Het belang van sport en bewegen voor onze gezondheid is het afgelopen jaar nog duidelijker geworden dan het al was. De focus op sport en recreatief bewegen dichtbij en het liefst vanaf de voordeur is nu extra belangrijk. Door de coronacrisis is sporten in verenigingsverband minder mogelijk en bewegen veel mensen (te) weinig. 

De Voucherregeling beweegvriendelijke leefomgeving is bedoeld om sporten en bewegen in de buitenruimte te stimuleren. Organisaties lieten in de aanvraag zien hoe zij het sport- en beweegaanbod willen versterken in de openbare ruimte, recreatiegebieden en/of sportlocaties. Met name gemeenten, (sport)organisaties, sport -en wijkverenigingen en stichtingen met creatieve ideeën werden opgeroepen om een aanvraag in te dienen.  

Organisaties konden maximaal 2.500 euro inclusief btw voor software en maximaal 2.500 euro inclusief btw voor hardware ontvangen. Meer dan 125 organisatie hebben een aanvraag ingediend.  

De toekenning van de Voucherregeling is beoordeeld op: 

  • De maatschappelijke bijdrage 
  • Inclusiviteit 
  • Samenwerking 
  • Duurzaamheid 
  • Creativiteit 

Alle aanvragers van de Voucherregeling hebben bericht ontvangen over het wel of niet honoreren van hun aanvraag. De goedgekeurde aanvragen gaan in de aankomende maanden aan de slag met de uitvoering van hun plannen.

De Voucherregeling is een initiatief in samenwerking met de Provincie Zuid-Holland. Met de voucherregeling werden organisaties gestimuleerd om sport- en beweegaanbod aan te bieden in de openbare ruimte, sportlocaties en/of recreatiegebieden

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Door op Stel je vraag te klikken ga je akkoord met de voorwaarden in ons Privacy statement.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.