HomeZomerboost webinars

Zomerboost webinars

Om je te ondersteunen bij het opzetten van Zomerboost-activiteiten organiseren we verschillende webinars. Lees op deze pagina meer over de inhoud en schrijf je in!

Welkom op de Club

10 mei – 19.30-21.15 uur
In deze online sessie breek je uit de geijkte denkpaden. We laten je met een andere blik kijken naar kansen om sporters aan je vereniging of organisatie te binden. We zetten je brein op scherp met diverse creatief denken tools, zodat je vanuit onverwachte hoek tot unieke en praktische ideeën komt. Interactie, snelheid en een lach gegarandeerd. De sessie wordt begeleid door Start2Create.
Wil je alvast meer ontdekken over creatief denken? Dan kan op de website van Start2Create:
Ga hier naar de website van Start2Create.
Een van de tools die we inzetten is de Rode Kaart. Wil je deze alvast downloaden? Dat kan hier: downloaden Rode Kaart.

Inspiratiesessie ledenwerving en -behoud

11 mei – 19.30-21.00 uur
Deze avond draait om het behouden van de huidige leden en het werven van nieuwe leden. Hoe betrek je deelnemers bij jouw zomeractiviteiten? Hoe houd je bestaande leden tevreden? Hoe zorg je ervoor dat er deze zomer meer mensen willen sporten? Hoe kun je deze zomer gebruiken om nieuwe leden te werven? En sluit jouw zomeraanbod goed aan bij de wensen van de doelgroep? Tijdens deze avond krijg je praktische tips die je niet alleen kunt inzetten om leden te bereiken in de zomermaanden, maar ook in de periode erna.

Kindgerichte activiteit

12 mei – 19.30-21.00 uur
Om kinderen te motiveren voor jouw sport is het belangrijk dat zij doelen nastreven die dicht bij hun intrinsieke interesses liggen. Makkelijk gezegd, maar hoe pak je dat in de praktijk nou aan? Aan de hand van eigen praktijkvoorbeelden gaan we op interactieve wijze op zoek naar praktische handvaten voor trainers/begeleiders die straks het zomeraanbod aan kinderen zullen verzorgen.

Taakie

17 mei – 19.30-20.30 uur
Vind de juiste vrijwilliger. Simpel en snel iemand vinden voor een taak of functie binnen de vereniging. Taakie is dé digitale assistent vrijwilligerszaken, die het werven van vrijwilligers leuker en makkelijker maakt. Simpel en snel iemand vinden voor een taak of functie binnen de club is niet langer een vervelende uitdaging.

Zomeravondcompetitie

18 mei – 19.30-20.15 uur
In drie kwartier hoor je de achtergronden het succesvolle zomeravondvoetbal toernooi van FC Lisse. Dat toernooi is in 10 jaar uitgegroeid tot een deelnemersveld van 30 teams en op 10 zomerse donderdagavonden een omzet (bar en inschrijfgeld) genereert van zo’n 15.000 euro. Tijdens deze korte workshop ontvang je praktische tips. Welke spelregels stel je op? Hoe organiseer je de werving? Wat doet de organisatie? En hoe zorg je ervoor dat iedereen wekelijks een topavond heeft?

OldStars aanbieden op jouw vereniging of club?

19 mei – 19.30-20.45 uur
Het Ouderenfonds is ervan overtuigd dat iedere oudere meetelt en heeft in 2019 naast het walking football een aantal nieuwe aangepaste spelvormen opgezet onder de naam OldStars. Het gaat om onder andere OldStars walking hockey, tennis, handbal, rugby en nog veel meer OldStars Sports. Het uitgangspunt van OldStars is de positieve bijdrage van het verenigingsleven aan de levenskwaliteit van ouderen. De spelvarianten geven senioren de mogelijkheid om op hun eigen niveau mee te blijven doen in en rondom de sportvereniging. Wil je weten welke mogelijkheden er zijn om OldStars op te zetten bij jouw vereniging? Schrijf je in voor het webinar.

Gezondheid en een gezonder aanbod op jouw vereniging

20 mei – 19.30-20.30 uur
Elke fabrikant wil een grote omzet genereren. Producten schreeuwen voorop de verpakking gezond te zijn maar fluisteren veelal op de achterkant in hele kleine lettertjes de waarheid. Het is anno 2021 best lastig om in de supermarkt te kiezen voor goede en gezonde keuzes. Kun jij wel wat hulp gebruiken om snel en simpel, naast je huidige aanbod een gezonder aanbod te bieden voor leden en bezoekers van jouw vereniging of club?

Aanmelden Webinars

Met onderstaand formulier kun je aangeven aan welke webinars je graag wilt deelnemen.
Let op: Wil er nog iemand van jouw vereniging meedoen? Vraag hem of haar het formulier dan ook in te vullen of vernieuw de pagina en vul het formulier nogmaals in.