HomeIn kaart: de uitdagingen gemeentelijk sportbeleid 2020

In kaart: de uitdagingen gemeentelijk sportbeleid 2020

Wat zijn de grootste uitdagingen van de ambtenaren sport in Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht? Om dit in kaart te brengen heeft Team Sportservice eind vorig jaar een mini-onderzoek naar alle sportambtenaren in deze drie provincies gestuurd. Wij hebben toen gevraagd om 100 punten te verdelen over vijf uitdagingen binnen gemeentelijk sportbeleid:

  • De inzet van sport en bewegen om maatschappelijke effecten te bereiken (zelfredzaamheid, geluk, gezondheid, participatie, voorkomen van zorg)
  • Zoveel mogelijk inwoners te laten sporten/bewegen
  • Optimale accommodaties voor het faciliteren van sport&bewegen (verduurzaming, efficiëntie, exploitatie)
  • Vitale verenigingen
  • Optimaal benutten van de openbare ruimte voor sport&bewegen

Een groot aantal sportambtenaren heeft deelgenomen en aangegeven de uitkomsten graag met elkaar te delen. Deze ziet u op onderstaande kaart van Nederland.

 

Waarom dit onderzoek?

Provinciaal verzorgt Team Sportservice de kennisfunctie sport. Hiervoor kijken wij o.a. naar landelijke ontwikkelingen en hoe wij deze kennis lokaal kunnen verspreiden en (helpen) toepassen. Andersom vindt dit ook plaats: wij voeden met onze lokale knowhow, de landelijke kennisontwikkeling weer. Vorig jaar hebben wij onderzoek gedaan onder aantal wethouders naar de uitdagingen die zij ervaren in het sportbeleid. Wij wilden nu graag een stapje verder gaan en de gemeentelijke uitdagingen met betrekking tot sportbeleid in heel Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht in kaart brengen. Met deze informatie gaan wij de sportambtenaren informeren op de door hun specifiek benoemde uitdagingen.

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Door op Stel je vraag te klikken ga je akkoord met de voorwaarden in ons Privacy statement.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Sjoerd van Tiel
Meer informatie?

Bel of mail Sjoerd van Tiel