HomeThemasessies Meet up Aalsmeer

Themasessies Meet up Aalsmeer

Thema 1: Aangepast sportaanbod binnen een welzijnsorganisatie

Door: Tamara Kwint en Nico Pater (Samen Fit, Ons Tweede Thuis) en David Chung (Speciaal Needs Taekwondo)

Tijdens deze thema-sessie wordt ingegaan op het starten van aanbod binnen een organisatie. Tamara en Nico hebben binnen Ons Tweede Thuis een succesvol initiatief gestart en in samenwerking met Atletiek Klub Uithoorn (AKU) traint nu wekelijks een grote groep lopers met een verstandelijke beperking. David Chung is taekwondo-leraar, heeft stichting Special Needs Taekwondo opgericht en geeft wekelijks lessen aan verschillende groepen met een beperking. Tijdens deze sessie wordt ingegaan op de kracht van sport voor deze doelgroep en de samenwerking tussen verschillende (zorg)partijen in het opzetten van dit aanbod.

Thema 2: sporten als middel tegen sociaal isolement

Door: Dennis Govers (Team Sportservice) en Iris Meertens (Sportbedrijf Amstelveen)

Walking Football is een passend alternatief voor voetballers die het spelletje willen blijven beoefenen op een lager niveau. Maar ook voor mensen met een beperking of chronische aandoening is het een geschikte tak van sport. Walking Football is geschikt voor iedereen en kent vooral een belangrijke sociale component. Dennis Govers is vanuit Team Sportservice betrokken bij het opzetten van Walking Football in Hoofddorp en Iris Meertens houdt zich bezig met deze voetbalvorm in Amstelveen. In deze thema-sessie wordt een inzage gegeven in het opzetten van dit aanbod en de positieve voordelen die de deelnemers ervaren.

Thema 3: Sporten met een chronische aandoening (Nationale Diabetes Challenge)

Door: Saskia van der Meer (Sportbedrijf Amstelveen) en Bianca Raijmakers (Amstelland Zorg)

Sporten en bewegen is voor iedereen belangrijk, maar zeker als je een chronische aandoening hebt. Een succesvol initiatief is de Nationale Diabetes Challenge, waar deelnemers worden uitgedaagd om mee te doen met wandelen. Onderzoek wijst uit dat deelnemers zowel fysiek als mentaal flinke vooruitgang boeken. Sportbedrijf Amstelveen heeft al sinds 2015 een succesvolle diabetes-wandelgroep. Saskia van der Meer van Sportbedrijf Amstelveen en Bianca Raijkmakers van Amstelland Zorg vertellen u graag over de werkwijze en de positieve resultaten.

Thema 4: Sporten met psychische problematiek

Door: Bé van Lotringen (psycholoog en Runningtherapeut)

Mensen met psychische klachten ervaren regelmatig drempels, zoals stigma en een laag zelfvertrouwen, om bij een sportclub te gaan sporten. Zonde, want juist voor mensen met psychische klachten heeft de kracht van sport een ontzettend positieve invloed. Uit diverse onderzoeken blijkt namelijk dat bewegen klachten kan verminderen en het sociaal functioneren verbeteren. Bé van Lotringen is psycholoog en Running Therapeut en zet sport in als middel om psychische klachten en problemen tegen te gaan.

Klik hier om terug naar het nieuwsbericht te gaan. 

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Door op Stel je vraag te klikken ga je akkoord met de voorwaarden in ons Privacy statement.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.