HomeStimuleringsregeling sport- en beweegaanbod openbare ruimte

Stimuleringsregeling sport- en beweegaanbod openbare ruimte

De aanvraagperiode is geopend!

Het belang van sport en bewegen voor onze gezondheid is de afgelopen jaren nog duidelijker geworden dan het al was. De focus op sport en recreatief bewegen dichtbij en het liefst vanaf de voordeur is nu extra belangrijk.

De Stimuleringsregeling versterking sport- en beweegaanbod in de openbare ruimte is bedoeld om sporten en bewegen in de buitenruimte te stimuleren. De projecten moeten een bijdrage leveren aan sport -en beweegaanbod in de openbare ruimte, recreatiegebieden en/of sportlocaties. Diverse organisaties kunnen een aanvraag doen. O.a. gemeenten, (sport)organisaties, sport -en wijkverenigingen, zorgorganisaties, scholen en stichtingen met creatieve ideeën worden opgeroepen om een aanvraag te doen.

De regeling is opgezet om kleine bedragen aan projecten toe te kennen, zonder een zware indieningsprocedure. Er kan maximaal € 5.000 uitgereikt worden. Dit kan besteed worden aan:

 • Ingrepen in de fysieke leefomgeving, aanpassing(en) in de buitenruimte. Dit bestaat uit de (fysieke) sportinfrastructuur die voor iedereen toegankelijk is en sportief en recreatief bewegen faciliteert, en/of;
 • Sport- en beweegactiviteiten in de openbare ruimte, of begeleiding communicatie en voorlichting van de activiteiten.

De aanvraag

Om in aanmerking te komen voor de stimuleringsregeling moet er eerst een aanvraag ingediend worden bij Team Sportservice voor een adviesoordeel. Na de beoordeling wordt een advies verstrekt over het al dan niet voortzetten van de aanvraag. Op basis van dit advies kan de aanvrager kiezen om een aanvraag wel/niet in te dienen bij het subsidieportaal van de Provincie Zuid-Holland.

De aanvraag kan gedaan worden vanaf 15 april 2024. Organisaties hebben tot 14 september 2024 de tijd om een aanvraag in te dienen bij Team Sportservice. Tot 1 oktober 2024 hebben zij de tijd om de aanvraag te doen bij de Provincie Zuid-Holland. Om aanvragers sneller van advies te kunnen voorzien, wordt aangeraden tijdig de aanvraag in te dienen. Wanneer het budgetplafond bereikt is, sluit de termijn.

Een volledige aanvraag bij de provincie bestaat uit:

 • Een volledige ingevulde aanvraag inclusief adviesoordeel van Team Sportservice.
 • Projectplan.
 • Sluitende projectbegroting met onderbouwing.

Let op! De aanvraag bij de Provincie Zuid-Holland kan alleen ingediend worden bij het subsidieportaal met een eHerkenning (eHerkenning | eHerkenning aanvragen)

>> Dien hier je aanvraag in

De aanvragen worden beoordeeld op:

 1. Maatschappelijke bijdrage; de mate waarin het project bijdraagt aan het doel om mensen te laten sporten en bewegen in de openbare ruimte;
 2. Inclusiviteit; de mate waarin het project voor écht iedereen sociaal, praktisch en financieel toegankelijk is;
 3. Samenwerking; de mate waarin het project is gericht op samenwerking met andere organisaties en verenigingen;
 4. Duurzaamheid; de mate waarin het project ook na de voucherregeling vervolgd kan worden;

 

Verplichtingen ontvanger 

 1. De activiteit moet binnen 6 maanden na subsidieverlening worden gestart en binnen 6 maanden worden afgerond
 2. De organisatie vermeldt in alle berichtgevingen dat er een bijdrage is gekregen voor de activiteit vanuit de voucherregeling beweegvriendelijke leefomgeving die mede mogelijk is gemaakt door de provincie Zuid-Holland en Team Sportservice.
 3. Het op de hoogte houden van de voortgang van het project, en in het bijzonder de datum of data van de uitvoering.
 4. Het opstellen van een bericht voor communicatie doeleinden (inclusief één of meer foto’s).
 5. Indien de regeling niet volledig gebruikt is of indien het project niet of gedeeltelijk is doorgegaan, kan het budget worden teruggevorderd.

Stel een vraag aan onze specialisten

 • Door op Stel je vraag te klikken ga je akkoord met de voorwaarden in ons Privacy statement.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ilse Alsemgeest
Meer informatie?

Bel of mail Ilse Alsemgeest