HomeEvenementenThema-avond BTW & Belonen in de sport

Thema-avond BTW & Belonen in de sport

Datum: 17/12/2018
Tijd: 19:30 - 21:30

Locatie Team Sportservice provincie Utrecht


Tijdens deze thema-avond worden sportverenigingen bijgepraat over de compensatieregeling voor verenigingen naar aanleiding van de verruiming van de BTW-sportvrijstelling. Daarnaast worden de aanwezigen geïnformeerd over de veranderende wet- en regelgeving rondom vrijwilligersvergoedingen en andere vormen van het belonen van medewerkers.

BTW-sportvrijstelling en subsidiepot

De BTW-sportvrijstelling maakt het mogelijk dat sportverenigingen op bepaalde diensten richting leden geen BTW hoeven te heffen. Deze vrijstelling wordt vanaf 1 januari 2019 ruimer geïnterpreteerd. Dit leidt voor veel verenigingen tot een financieel nadeel. Ter compensatie is er daarom vanaf 2019 jaarlijks een subsidiepot van 87 miljoen beschikbaar. Bestemd voor het ontwikkelen en in stand houden van sportaccommodaties. Expert  René Oerlemans praat sportverenigingen op 17 december bij over hoe de subsidieaanvraag voor hen praktisch verloopt en welke informatie daarbij van belang is.

Belonen in de sport

Tijdens het tweede deel van de avond is er aandacht voor de veranderende wet- en regelgeving rondom de vrijwilligersvergoeding en andere vormen van het belonen van medewerkers. Dennis Genet van Sportkader Nederland gaat in op de verruiming van de flexwet, toegestane vergoedingen, fiscale grenzen en voor- en nadelen van het werkgeverschap. Wat mag u als sportvereniging wel en wat niet en hoe houdt u het allemaal betaalbaar als u het goed en netjes wilt regelen?

Aanmelden

Er zijn aan deze bijeenkomst geen kosten verbonden. Wel willen we u vragen zich van te voren in te schrijven via het aanmeldformulier Thema-avond BTW & Belonen in de sport.

Locatie: Team Sportservice provincie Utrecht

Kaart wordt geladen...