HomeEvenementenThema-avond Btw & Verlonen in de sport

Thema-avond Btw & Verlonen in de sport

Datum: 28/01/2019
Tijd: 19:30 - 21:30

Locatie Team Sportservice provincie Utrecht


Tijdens deze thema-avond worden sportverenigingen bijgepraat over de compensatieregeling voor verenigingen naar aanleiding van de verruiming van de btw-sportvrijstelling. Daarnaast worden de aanwezigen geïnformeerd over de veranderende wet- en regelgeving rondom vrijwilligersvergoedingen en de voor- en nadelen van verschillende manieren waarop sportverenigingen hun vrijwilligers en medewerkers kunnen uitbetalen.

Btw-vrijstelling voor sportverenigingen

De btw-sportvrijstelling maakt het mogelijk dat sportverenigingen op bepaalde diensten richting leden geen btw hoeven te heffen. Met ingang van 1 januari 2019 wordt deze regeling anders geïnterpreteerd. Dit leidt voor veel verenigingen tot een financieel nadeel. Ter compensatie is er daarom vanaf 2019 jaarlijks een subsidiepot van 87 miljoen beschikbaar. Bestemd voor het ontwikkelen en in stand houden van sportaccommodaties. Expert  René Oerlemans praat sportverenigingen op 28 januari bij over hoe de subsidieaanvraag voor hen praktisch verloopt en welke informatie daarbij van belang is.

Verlonen

Het tweede deel van de avond wordt verzorgt door Dennis Genet van Sportkader Nederland, die ingaat op het onderwerp ‘verlonen’. Sportverenigingen kunnen hun vrijwilligers of medewerkers uitbetalen via een vrijwilligersvergoeding of door middel van een IB 47 formulier. Ook kunnen er ZZP’ers in de arm worden genomen of kunnen verenigingen mensen in loondienst nemen. Wanneer is welke optie verstandig? Wat zijn de voor- en nadelen? Op die vragen krijgen de deelnemers antwoord.

Aanmelden

Er zijn aan deze bijeenkomst geen kosten verbonden. Wel willen we u vragen zich van te voren in te schrijven via het aanmeldformulier Thema-avond BTW & Verlonen in de sport.

Locatie: Team Sportservice provincie Utrecht

Kaart wordt geladen...