HomeWerksessie Sport in het sociaal domein

Werksessie Sport in het sociaal domein

Dat sport en bewegen in het sociaal domein veel kansen biedt is eens te meer aangetoond. Maar ook is duidelijk geworden dat dit niet vanzelf gaat. Om de maatschappelijk meerwaarde van sport en bewegen optimaal te benutten is een sturende of stimulerende rol van de gemeente cruciaal. Met de werksessie Sport in het sociaal domein helpt Team Sportservice u graag om deze rol te bepalen en effectief te kunnen invullen. De werksessie is ontwikkeld in samenwerking met zeven gemeenten en daardoor goed toepasbaar binnen elke gemeente.

Neem contact op met Marina

Samen bepalen we de uitgangspunten

Hoe kunt u ervoor zorgen dat zorg- en welzijnsaanbieders in uw gemeente daadwerkelijk meer oog krijgen voor de meerwaarde van sport. En andersom, dat sportaanbieders hun poorten letterlijk en figuurlijk meer gaan openstellen voor maatschappelijke doelen? Tijdens deze werksessie bepalen we samen met de verschillende beleidsterreinen de uitgangspunten. We doen dit op basis van wat er al gedaan wordt in uw gemeente en de aanwezige visie op sport. De uitgangspunten zorgen ervoor dat de praktische invulling in uw gemeente optimaal aansluiting gaat vinden op de gestelde beleidsdoelen en de potentie van sport en bewegen maximaal benut wordt in het sociaal domein.

Voorwaarden

Aan de werksessie dienen minimaal 3 ambtenaren en/of wethouders van de beleidsterreinen WMO, sport, gezondheid en sociaal domein deel te nemen.  

Kosten

  • €1499,- voor de werksessie.
  • Voor eventuele vervolgacties is de prijs afhankelijk van de gewenste ondersteuning.

Extra informatie

Op basis van de ervaringen van zeven gemeenten (Alkmaar, Beverwijk, Enkhuizen, Haarlemmermeer, Hoorn, Huizen en Zaanstad) hebben onderzoekbureau DSP en Team Sportservice een stappenplan ontwikkeld dat gemeenten helpt om systematisch en consistent beleid te ontwikkelen. De Provincie Noord-Holland ondersteunde dit project.

Het stappenplan is vormgegeven in een interactieve pdf ‘Beter benutten van sport in het sociaal domein: inspiratiedocument met stappenplan’

Aan de hand van dit document kan uw gemeente profiteren van alle ervaringen, voorbeelden en inzichten die binnen het Noord-Hollandse project zijn opgedaan en in het eindproduct zijn gebundeld. Op pagina zeven vindt u de interactieve tool aan de hand waarvan u, door op uw gewenste stap te klikken, snel die informatie of verdieping kunt vinden waar uw gemeente behoefte aan heeft.

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Door op Stel je vraag te klikken ga je akkoord met de voorwaarden in ons Privacy statement.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Marina Jansen
Meer informatie?

Bel of mail Marina Jansen