HomeVan Schoolplein naar Beweegplein

Van Schoolplein naar Beweegplein

Van Schoolplein naar Beweegplein is een adviestraject voor scholen die meer uit hun schoolplein willen halen. Want een goed ingericht en gezond schoolplein zorgt voor actievere kinderen en minder conflicten en pestgedrag. Team Sportservice adviseert u tijdens het maken van een plan voor de herinrichting van uw schoolplein. De uiteindelijke keuze voor het vervolgtraject ligt bij u.

Ook een echt beweegplein bij uw school?

Neem contact op met onze specialist

Het omvormen van uw schoolplein

Veel schoolpleinen zijn nog traditioneel ingericht. Op deze traditionele pleinen is vaak weinig te beleven en lopen alle activiteiten door elkaar heen. Dit kan leiden tot pestgedrag en strijd. Van schoolplein naar beweegplein is een adviestraject voor basisscholen, waarbij u advies krijgt voor het omvormen van het schoolplein tot een plein waarop de leerlingen gestimuleerd worden te bewegen. Hierbij wordt niet alleen gelet op de inrichting, maar ook stimulering van actief gebruik van het plein is belangrijk.

Inhoud van ons adviestraject

 1. Een beweegvriendelijk plein maak je samen
  Tijdens een gesprek inventariseren we de wensen van de school met een teamlid, werkgroep of de directeur. De ervaring leert dat een aparte werkgroep het effectiefst werkt. Aan bod komen: De bestaande situatie en het budget, uw visie op bewegen en spelen en hoe uw pedagogische methode terugkomt op het schoolplein. Denk aan Leefstijl, Vreedzame School, Kanjers enzovoorts.
 2. Een eerste schets
  De school levert een tekening aan van het plein. De workshopleider maakt op basis van de pedagogische aanpak, in overleg, een eerste schets met mogelijke aanpassingen.
 3. De workshop
  We bespreken het schetsontwerp met alle deelnemers. U krijgt uitleg over het werken met kleuren. En hoe u slim kunt omgaan met de beschikbare ruimte door een multifunctionele inrichting. We bespreken ook hoe u ouders en de kinderen betrekt. U krijgt tips voor fondsenwerving en hoe u het maximale uit uw budget haalt.
 4. De transformatie
  U gaat zelf aan de slag met de transformatie van uw schoolplein. U kunt hierbij ondersteuning krijgen van Team Sportservice. Bijvoorbeeld bij de ontwikkeling van een visie op spelen en bewegen.
 5. Het schoolplein is aangepast
  Er kan naar hartenlust bewogen worden. Tijdens en na schooltijd. Speciaal hiervoor zijn pleinspelen ontwikkeld. Deze sluiten aan bij de kleurenindeling van het plein. Buurtsportcoaches, groepsleraren of (bovenbouw) leerlingen begeleiden de spelen. Eventueel kan een medewerker van Team Sportservice dit tijdelijk doen. Zij kunnen ook bovenbouwleerlingen opleiden als pleincoach.

Kosten

Aan het eerste adviesgesprek zijn geen kosten verbonden. De kosten zijn afhankelijk van de uiteindelijke keuze voor het vervolgtraject.

Stel een vraag aan onze specialisten

 • Door op Stel je vraag te klikken ga je akkoord met de voorwaarden in ons Privacy statement.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.