HomeJeugdfonds Sport & Cultuur

Jeugdfonds Sport & Cultuur

Alle kinderen moeten kunnen sporten. Daarom stelt het Jeugdfonds Sport & Cultuur financiële middelen beschikbaar, zodat kinderen van 0 tot en met 17 jaar lid kunnen worden van een sportvereniging of cultuuraanbieder. Voor de provinciale Jeugdfondsen in de provincies Zuid-Holland, Noord-Holland en Utrecht kunt u bij Team Sportservice terecht.

Hoe werkt het Jeugdfonds Sport & Cultuur?

Door gemeenten aan te sluiten bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur krijgen steeds meer kinderen in een achterstandsituatie de mogelijkheid om te gaan sporten of mee te doen aan cultuuractiviteiten. Het Jeugdfonds betaalt de contributie, plus eventueel benodigde attributen. Per gemeente verschillen de spelregels voor het doen van een aanvraag. Kijk hiervoor op de websites van de Jeugdfondsen.

Uitvoering Jeugdfonds Sport & Cultuur

Team Sportservice zorgt voor de provinciale uitrol in Zuid-Holland, Noord-Holland en Utrecht en regelt de afhandeling van de aanvragen voor Jeugdfonds Sport Amsterdam, Jeugdfonds Sport & Cultuur Almere, Jeugdfonds Sport & Cultuur Noord-Holland, Jeugdfonds Sport & Cultuur Utrecht en Jeugdfonds Sport & Cultuur Zuid-Holland.

Voorwaarden aanvragen Jeugdfonds

Een aanvraag doen voor een kind kan alleen worden gedaan door intermediairs. Dit zijn personen die op een professionele wijze betrokken zijn bij de opvoeding van een kind. Dit kan bijvoorbeeld een hulpverlener, jongerenwerker of docent zijn. Ouders, sportverenigingen, cultuuraanbieders en jongeren zelf kunnen géén aanvraag doen. Aanvragen worden gedaan via het aanvraagregistratiesysteem, te vinden op de website van het Jeugdfonds. Binnen drie weken na aanmelding, kan een kind starten met zijn/haar activiteit.

Welke gemeenten zijn aangesloten bij het Jeugdfonds?

Bekijk welke gemeenten er zijn aangesloten bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur, door op de lokale websites per provincie te klikken. Hier vind je ook de contactgegevens van de lokale fondsen.

Jeugdfonds Sport & Cultuur Noord-Holland,

Jeugdfonds Sport & Cultuur Utrecht,

Jeugdfonds Sport & Cultuur Zuid-Holland.

 

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Door op Stel je vraag te klikken ga je akkoord met de voorwaarden in ons Privacy statement.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Arianne Niks
Meer informatie?

Bel of mail Arianne Niks