HomeDeelsessies meet up Wormer

Deelsessies meet up Wormer

Samenspel buurtsportcoach – regiocoach

Door:

  • Kelly Tiggelman, regiocoach Zaanstreek-Waterland, Team Sportservice
  • Petra Schilp, sportstimulering aangepast sporten, Spurd.

Mensen met een beperking sporten en bewegen minder. In deze deelsessie gaan we in op de vraag wat  buurtsportcoaches in hun werkgebied kunnen doen om de vraag van inwoners optimaal te matchen met het aanbod aan sport en bewegingsactiviteiten. Aan de hand van praktische casussen wordt met de aanwezigen besproken hoe in een samenspel van buurtsportcoach en regiocoach, mensen met een beperking een leuke en geschikte sport- en beweegactiviteit kunnen vinden.

Vraag en aanbod in beeld

Door:

  • Caroline van Lindert, senior onderzoeker, Mulier Instituut,
  • Pascale de Hoogh, Coördinator aangepast sporten regio Alkmaar, Sport-Z

In deze deelsessie geeft Caroline van Lindert een toelichting op de toolbox behoefteonderzoek gehandicaptensport. Met de toolbox kunnen beleidsmedewerkers en lokale of regionale professionals meer inzicht krijgen in de sport- en beweegbehoeften van mensen met een motorische, visuele, auditieve beperking en/of mensen met een chronische aandoening in hun gemeente of regio. De toolbox bevat een vragenlijst en een stappenplan hoe je zelf een behoefteonderzoek kunt uitvoeren. De resultaten van zo’n behoefteonderzoek bieden aanknopingspunten om de sport- en beweegbehoeften van mensen met een beperking beter af te stemmen op het lokale of regionale sport- en beweegaanbod.

Pascale de Hoogh gaat in op het onderzoek dat zij in samenwerking met Special Heroes heeft gedaan in de regio Alkmaar. In het onderzoek werd het aanbod in beeld gebracht voor mensen met een beperking.

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Door op Stel je vraag te klikken ga je akkoord met de voorwaarden in ons Privacy statement.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Linda Schouten
Meer informatie?

Bel of mail Linda Schouten