HomeCasesGV Pro Patria Zoetermeer

GV Pro Patria Zoetermeer

Continuïteit en meer deskundigheid. Dat zijn de belangrijkste argumenten waarom de gymnastiekvereniging GV Pro Patria Zoetermeer sinds 2014 niet meer de salarisadministratie van trainers zelf verzorgt. Sportkader Nederland neemt dit werk voor ze uit handen.  Eén van de initiatiefnemers hiervoor was de penningmeester Steven Blom. Al bijna 10 jaar penningmeester van Pro Patria.

“Het verbaast mij dat er niet meer verenigingen zijn die gebruik maken van salarisadministratie. Ik zou het zeker andere verenigingen aanbevelen. Omdat binnen een vereniging, mede door wijzigingen in een bestuur, regelmatig de benodigde kennis over regels en wijzigingen ontbreekt.”

De uitdaging

Pro Patria is een grote gymnastiekvereniging in Nederland. Het heeft maar liefst circa 2300 leden en naast gymnastiek en turnen bieden ze ook andere disciplines aan zoals dansen en trampolinespringen. Het overgrote deel van de leden komt uit Zoetermeer en de randgemeenten.

De vereniging heeft zo’n 20 trainers in dienst die vanwege hun werkzaamheden meer krijgen dan de vrijwilligersvergoeding. Vroeger losten ze dit op met het IB47-formulier, echter deze manier is eigenlijk bedoeld voor het betalen van incidentele arbeid. Het was dus noodzakelijk dat de vereniging op zoek ging naar andere manier om de trainers uit te kunnen betalen. Binnen de vereniging zelf ontbrak hiervoor de deskundigheid. Blom: “Wij zijn gewoon niet op de hoogte van alle regels en wijzigingen. Daarnaast kon het uitbetalen van trainers een probleem worden wanneer de verantwoordelijke net op dat moment op vakantie was of ziek zou worden.”

De oplossing

Het bestuur van Pro Patria besloot daarom op zoek te gaan naar een partij die de salarisadministratie en uitbetaling kon overnemen. Op een bijeenkomst voor sportverenigingen hoorde Steven Blom van Sportkader. Sinds het begin van 2014 verzorgt Sportkader Nederland nu de salarisadministratie van de trainers. Het startte met een voorlichtingsbijeenkomst in november 2013 voor trainers waar ook medewerkers van Sportkader aanwezig waren.

Het resultaat

Blom: “Er zit nu continuïteit in de uitbetaling en wij hoeven ons nergens zorgen over te maken. Ook bij vragen of problemen kunnen we de helpdesk bellen en binnen 24 uur worden we altijd geholpen of wordt het probleem opgelost. Ook het organiseren van de bijeenkomst was een goede manier om te starten. De mensen waarop het betrekking had waren in het begin een beetje sceptisch. Maar Sportkader gaf een deskundige toelichting en dat zorgde ervoor dat meer trainers vertrouwen kregen en dat het de juiste beslissing was.”

Waarom samenwerken met Sportservice?

Blom: “Het verbaast mij dat er niet meer verenigingen zijn die gebruik maken van salarisadministratie. Ik zou het zeker andere vereniging aanbevelen. Omdat binnen een vereniging, mede door wijzigingen in een bestuur, regelmatig de benodigde kennis over regels en wijzigingen ontbreekt.”

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Door op Stel je vraag te klikken ga je akkoord met de voorwaarden in ons Privacy statement.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Govert van Iterson
Meer informatie?

Bel of mail Govert van Iterson