HomeCasesBuurtsportcoaches Schiedam in dienst bij Team Sportservice

Buurtsportcoaches Schiedam in dienst bij Team Sportservice

Gelegen aan de Schie en inmiddels ook aan de Nieuwe Maas, tussen Rotterdam en Vlaardingen in. Een stad die bekend staat om zijn Jenever en haar historische binnenstad met mooie grachten en nog beschikt over acht unieke molens verspreid over de stad. Dan hebben we het over Schiedam!

“De gemeente Schiedam hecht veel waarde aan daadkracht, zorgvuldigheid en betrouwbaarheid. Onze contactpersonen van Team Sportservice kunnen snel schakelen en zijn erg toegankelijk. Dit alles maakt dat wij in Team Sportservice een prettige en deskundige samenwerkingspartner hebben gevonden!”

Ambities sport en bewegen

De gemeente Schiedam vindt het belangrijk dat alle inwoners op een laagdrempelige manier kunnen bewegen en sporten. Dit blijkt volgens Marco van Brouwershaven (accountmanager Sport bij de gemeente Schiedam) dan ook uit het behoorlijke bedrag dat structureel in de gemeentelijk begroting is opgenomen voor bewegen en sporten. “Het staat hoog op de bestuurlijke agenda, zeker als het gaat om het stimuleren van een gezonde leefstijl. Recentelijk zijn de kadernota en het uitvoeringsprogramma ‘Kom maar op! Bewegen en Sporten Schiedam’ opgesteld in samenspraak met de Schiedammers zelf. In deze kadernota zijn 5 ambities benoemd: beleving, hekken weg, sterke spelers, doeners en nieuw land. Mede door de inzet van de buurtsportcoaches en combinatiefunctionarissen willen we deze ambities in de komende jaren (nog meer) werkelijkheid laten worden. Uiteraard samen met onze lokale vitale sportaanbieders die volop aanwezig en actief zijn in onze gemeente. Daarnaast is de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in sportvoorzieningen. Er is o.a. een nieuw sportpark (sportpark Willem-Alexander), een Calisthenics park en een uniek skatepark aangelegd.”

De uitdaging

Al een aantal jaar heeft de gemeente Schiedam combinatiefunctionarissen in dienst. Zij zijn vooral actief op scholen als vakdocent lichamelijke opvoeding. De combinatiefunctionarissen zijn in dienst van de schoolbesturen. “Ten gevolge van een uitbreiding van de Brede Impuls Combinatiefuncties was het mogelijk om in 2017 nog eens 4,1 Fte aan buurtsportcoaches toe te voegen aan het bestaande aantal combinatiefunctionarissen. Het was voor ons een grote uitdaging om dit in een zeer kort tijdsbestek te regelen. Daarbij wilden we de buurtsportcoaches wel inhoudelijk aansturen, maar niet zelf in dienst nemen. Dus zijn we op zoek gegaan naar een partner die ons hierbij kon adviseren en ondersteunen. Zo kwamen we terecht bij Team Sportservice”, vertelt Marco.

De oplossing

In een zeer aangenaam gesprek zijn de lokale situatie en de wensen van de gemeente Schiedam besproken. Direct is door Team Sportservice het wervingstraject voor de 4,1 aan buurtsportcoaches in gang gezet en hebben sollicitatiegesprekken plaatsgevonden. Er was immers weinig tijd. Met als resultaat dat in de tweede week van april de buurtsportcoaches van start zijn gegaan in Schiedam. Dit betekent dat de buurtsportcoaches slechts zes weken na het eerste gesprek tussen de gemeente Schiedam en Team Sportservice al aan de slag gingen. De buurtsportcoaches zijn formeel in dienst van Team Sportservice Zuid-Holland en worden inhoudelijk aangestuurd door de gemeente Schiedam.

Het resultaat

Inmiddels zijn de buurtsportcoaches al druk bezig met het maken van verbindingen in de wijken van Schiedam door middel van bewegen en sporten. “Op dit moment halen zij bij inwoners en organisaties op welke beweeg- en sportbehoeften er zijn in Schiedam. Op basis daarvan wordt per wijk bepaald welke (nieuwe) activiteiten er op welk moment opgestart zouden moeten worden. We kijken daarbij ook wie daar de meest geschikte partij voor is. Maar het blijft niet alleen bij het inventariseren van wensen. Inmiddels is al een aantal activiteiten van de grond gekomen, zoals een jeu de boules activiteit voor (eenzame) ouderen.”

Waarom Team Sportservice?

De gemeente Schiedam is zeer tevreden met de keuze voor Team Sportservice. “We hebben voor Team Sportservice gekozen, vanwege hun ruime ervaring met het inzetten van buurtsportcoaches, vooral op het gebied van werkgeverschap. In een zeer kort tijdsbestek is de werving, selectie en werkgeverschap van de 4,1 fte aan buurtsportcoaches ingevuld. De gemeente Schiedam hecht veel waarde aan daadkracht, zorgvuldigheid en betrouwbaarheid. Onze contactpersonen van Team Sportservice kunnen snel schakelen en zijn erg toegankelijk. Dit alles maakt dat wij in Team Sportservice een prettige en deskundige samenwerkingspartner hebben gevonden!”, aldus Marco.

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Door op Stel je vraag te klikken ga je akkoord met de voorwaarden in ons Privacy statement.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Harry Akkermans
Meer informatie?

Bel of mail Harry Akkermans