HomeBeweegvriendelijke leefomgeving Zuid-Holland

Beweegvriendelijke leefomgeving Zuid-Holland

De Subsidie Beweegvriendelijke Leefomgeving 2023 wordt dit jaar weer opengesteld van 1 november tot en met 30 december, zie het gepubliceerde Openstellingsbesluit subsidie beweegvriendelijke leefomgeving Zuid-Holland 2023.

Vereisten en bedragen

Aanvragen die voldoen aan de formele vereisten in dit besluit zullen worden beoordeeld op de volgende inhoudelijke criteria:

>> Criteria aanvraag

Subsidie is mogelijk tot een bedrag van €50.000,-. Voor gemeenten is voor een aanvraag tot 50% subsidie mogelijk en voor maatschappelijke organisaties tot 75%. Deze subsidie geldt voor investeringen in het beweegvriendelijker maken van de publiek toegankelijke buitenruimte (dus in de Hardware).

Eerder gehonoreerde aanvragen

Om u meer zicht te bieden op welke aanvragen eerder zijn gehonoreerd, hierbij de GS-brief met het overzicht van alle 23 in 2021 gehonoreerde aanvragen (de jaren daarna is er geen aparte GS-brief hierover verschenen, vandaar) en hieronder ter illustratie twee van de eerder gehonoreerde aanvragen.

In iedere gemeente een beweegroute of -rondje …?

Onlangs was de opening van het Rondje Hillegom onder het motto: ‘voor iedereen een rondje’. Dit rondje verbindt met sport- en looproutes de 8 parken in deze gemeente met elkaar. Zie voor meer informatie het Plan dat hiervoor is ontwikkeld.

… of een beweegplek, zoals een beweegpark of -plein?

In het kader van het Innovatieprogramma Active Living wordt de beweeg- en gezondheidswinst onderzocht van dit rondje en daarnaast ook onderzoek gedaan naar die winst van het Reewegpark in Dordrecht. Hierbij is een sportveld omgezet in een stadspark dat via een brug verbonden is met de naastgelegen wijk. Dit park maakt onderdeel uit van de Dordwijkzone, deze groenblauwe zone wordt ontwikkeld tot een goed doorwaadbaar XXL Stadspark. Ook dit project is vanuit deze beweegsubsidie ondersteund.

Aanvragen voor (investeringen in beweegonderdelen van) kleinere projecten zijn uiteraard ook welkom, als ze maar leiden tot beweeg- en gezondheidswinst!  En mocht uw aanvraag deze ronde niet gehonoreerd worden, dan is er volgend jaar naar het zich nu laat aanzien weer een nieuwe ronde met nieuwe kansen.

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Door op Stel je vraag te klikken ga je akkoord met de voorwaarden in ons Privacy statement.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.