HomeVerhalenVeel media-aandacht voor nieuw initiatief: Wie jarig is viert feest

Veel media-aandacht voor nieuw initiatief: Wie jarig is viert feest

Feest vieren, dáár moeten kinderverjaardagen op school over gaan. Niet om de inhoud of de grootte van een traktatie. JOGG-regisseur Sanne Meerman van Team Sportservice (lees hier meer over JOGG) staat hier volledig achter. Samen met projectleden van Jong Leren Eten Utrecht, de Gezonde School en leefstijlgezinscoach Christa Schilperoort- van der Kooij heeft Sanne een nieuw feestbeleid gedemonstreerd op een school in de gemeente Stichtse Vecht… En met succes!

Waarom overstappen naar een feestbeleid?

Nu veel gezinnen steeds moeilijker kunnen rondkomen en overgewicht toeneemt, is trakteren een onderwerp ter discussie geworden. Het landelijk initiatief Wie jarig is viert feest roept scholen daarom op om hun traktatiebeleid om te zetten in een feestbeleid. Dus niet meer trakteren, maar feest vieren in de klas en de jarige in het zonnetje zetten!

Het idee is misschien even wennen, maar het heeft veel voordelen. Zo doen financiële verschillen tussen ouders er niet meer toe, zijn er geen discussies meer over inhoud en hebben ouders geen stress bij het maken of kopen. Daarnaast is het voor het kind én de klas een feestje!

“20 van de 23 kinderen willen op deze manier hun verjaardag vieren.”

Tijdens de Week voor de Gezonde Jeugd demonstreerde collega Sanne, samen met de Gezonde School-adviseur Anne-Maaike en leefstijlgezinscoach Christa het feestbeleid op Montessorischool het Mozaïek in Maarssen. Naderhand was er tijd om het feestbeleid te evalueren. Maar liefst 20 van de 23 kinderen gaven aan op deze manier hun verjaardag te willen vieren! Een fantastisch resultaat! Alle groepen van de school hebben een feestkist ontvangen. Het houten feestkistje kunnen de leerlingen helemaal eigen maken.

Inhoud feestkist wie jarig is viert feest

Inhoud feestkist Wie jarig is viert feest

Wordt vervolgd

De demonstratie van dit feestbeleid is door de pers opgepakt. Naast het artikel in het AD, merken we als Team Sportservice dat er veel belangstelling is voor dit initiatief. Logisch ook, want het feestbeleid raakt veel uitdagingen die op dit moment spelen in de maatschappij. Denk aan kansengelijkheid, meer activiteit in het onderwijs, geen ongezonde traktaties, geen stress onder ouder en kind met betrekking tot trakteren.

Nu de reacties landelijk zo positief zijn, is de projectgroep in Stichtse Vecht extreem gemotiveerd om het feestbeleid bij nog meer basisscholen in Stichtse Vecht onder de aandacht te brengen.

Zelf aan de slag met het feestbeleid?

Het feestbeleid is ook geschikt voor een kinderopvang of BSO. Wil jij als JOGG-regisseur, projectmedewerker, school, kinderopvang of BSO aan de slag met het feestbeleid? Kijk dan voor meer informatie op wiejarigisviertfeest.nl. Of neem contact op met Sanne Meerman* via onderstaand formulier.

* In de gemeente Stichtse Vecht voert Sanne haar rol als JOGG-regisseur uit onder Sportpunt Stichtse Vecht. De gemeente Stichtse Vecht heeft Team Sportservice deze opdracht gegeven.

Demonstratie en uitleg feestkist Wie jarig is viert feest

Demonstratie en uitleg feestkist Wie jarig is viert feest

Mascotte Druppie kiest nog een kaart bij de demonstratie van het feestbeleid in de klas

Mascotte Druppie kiest nog een kaart bij de demonstratie van het feestbeleid in de klas

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Door op Stel je vraag te klikken ga je akkoord met de voorwaarden in ons Privacy statement.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.