HomeWat is de Krimpenerwaardse SportXperience?

Wat is de Krimpenerwaardse SportXperience?

Woensdag 19 juni is het weer zo ver: de derde editie van de Krimpenerwaardse SportXperience. Tijdens deze sportdag maken kinderen uit de groepen 5 en 6 kennis met verschillende sporten die zij kunnen beoefenen. Een aantal sporten die worden gegeven, zijn: drumfitness, diverse dansvormen, tennis, hockey, badminton en kung-fu. In totaal worden er 15 verschillende sporten gegeven. De dag wordt rond 8:45 uur feestelijk geopend door wethouder Sport Irma Bultman en de mascotte van Team Sportservice Tim de Tijger.

Dit jaar doen er 653 kinderen van 15 verschillende scholen (9 kernen) mee. Ten opzichte van vorig jaar zijn dit ongeveer 100 meer kinderen en 2 extra scholen die deelnemen. Voorafgaand aan de SportXperience hebben de leerlingen kunnen kiezen uit 5 verschillende pakketten met elk drie andere sporten. Op 19 juni gaan zij in clinicrondes ervaren welke van de gekozen sporten zij het leukst vinden.

Wij organiseren dit evenement om kinderen te helpen bij het maken van hun sportkeuze. De meeste leerlingen in groep 5 en 6 zijn namelijk in het bezit van een zwemdiploma, maar nog op zoek naar een geschikte sport die zij kunnen doen. Door hen in clinicrondes te laten ervaren welke sport bij hem of haar past ondersteunen wij hen in het maken van deze keuze.

Samen in beweging voor gezonder leven

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Door op Stel je vraag te klikken ga je akkoord met de voorwaarden in ons Privacy statement.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.