HomeVolwassenenfonds

Volwassenenfonds

Een laag inkomen maar wil je wel meedoen? Het Volwassenenfonds helpt!

Wil je graag meedoen aan een culturele of sportieve activiteit maar kun je dit niet betalen? Het Volwassenenfonds Sport & Cultuur kan helpen. Dit fonds voor volwassenen vanaf 18 jaar, helpt met het betalen van de contributie/het lesgeld voor een sport of culturele activiteit, wanneer je dat zelf even niet kunt. Zo is het toch mogelijk om lid te worden van een sportclub of aan dans, muziek, beeldende kunst, theater of iets anders creatiefs te doen. Met de bijdrage uit het fonds kun je een jaar lang meedoen. En mocht het nodig zijn, dan kun je een extra aanvraag doen voor spullen zoals kleding of de huur van een instrument.

Zo kun je meedoen

Het Volwassenenfonds Sport & Cultuur werkt met intermediairs. Je kunt dus zelf geen aanvraag indienen. Voorbeelden van intermediairs zijn: (schuld)hulpverleners, sportbuurtwerkers, buurtsportcoaches of maatschappelijk werkers. De coördinator van het fonds in jouw provincie weet waar je een intermediair kunt vinden. Is je aanvraag ingediend? Binnen 3 weken hoor je of je aanvraag is goedgekeurd.

Zo werkt het

 1. Stap 1
  Geef bij een (schuld)hulpverlener, sportbuurtwerker, buurtsportcoach of maatschappelijk werker aan dat je graag gebruik wil maken van het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. Deze mensen zijn intermediairs en alleen zij kunnen de aanvraag doen. Geef ook aan welke activiteit je wilt volgen.
 2. Stap 2
  De intermediair doet samen met jou de aanvraag via www.volwassenenfonds.nl/intermediair.
 3. Stap 3
  Binnen 3 weken na de aanvraag hoort de intermediair of de aanvraag goed- of afgekeurd is en laat dat aan je weten.
 4. Stap 4
  Is de aanvraag goedgekeurd? Dan kun je starten met je inschrijving bij de sportclub, dans- of muziekschool of andere organisatie waar je lessen wil volgen. Het Volwassenenfonds Sport & Cultuur betaalt de contributie of het lesgeld rechtstreeks aan de sportclub of de lesgever. Je ontvangt zelf geen geld.

Intermediair worden?

Ben jij een zorgprofessional die armoedeproblematiek tegenkomt zoals een (schuld)hulpverleners, sportbuurtwerker, een buurtsportcoach, maatschappelijk werker en wil je graag intermediair worden voor het Volwassenenfonds? Ga dan naar onze pagina speciaal voor intermediairs

Deelnemende gemeentes

Op dit moment is er een Volwassenenfonds Sport & Cultuur voor inwoners van de gemeentes Hillegom en Nieuwkoop. Voor deze gemeentes zoeken we dus intermediairs en kunnen inwoners gebruik maken van het fonds. 

Spelregels

De spelregels van het Volwassenenfonds Sport & Cultuur kunnen per gemeente verschillen. Bekijk hier de spelregels van de deelnemende gemeentes:

Stel een vraag aan onze specialisten

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Stefan Hagebeek
Meer informatie?

Bel of mail Stefan Hagebeek