HomeUtrechtse Plus

Utrechtse Plus

Wat is de Utrechtse Plus?

De Utrechtse Plus is het GRATIS verduurzamingsproject vanuit de provincie Utrecht. Het verduurzamen van buitensportaccommodaties is een belangrijk onderdeel van de duurzaamheidsambities van de Provincie Utrecht. Daarom maakt de provincie Utrecht in samenwerking met Team Sportservice zich hard voor Blauw Groene Sportverenigingen.

Voor wie?

De Utrechtse Plus is voor buitensportverenigingen die aan de slag willen met verduurzaming.

Hoe ziet het traject eruit?

Fase 1. Kennismakingsgesprek

De verenigingsadviseur maakt kennis met jouw vereniging. Tijdens het kennismakingsgesprek worden de ambitie(s) en uitdagingen van de vereniging besproken t.a.v. verduurzaming. Tevens zoeken we in deze fase ook actief de verbinding met o.a. lokale sportorganisaties en de gemeente. Samen bepalen we vervolgens de grootte van het traject voor jouw vereniging.

Samen kijken we of de vereniging in aanmerking komt voor de Utrechtse Plus. Dit doen we niet alleen. Maar daarbij zoeken we ook actief de verbinding met de lokale sportorganisatie en gemeente.

  1. Ambitiecheck
  2. Vitaliteitscheck
  3. Omgevingscheck

 

Fase 2. Energiescan

Na het kennismakingsgesprek voert een energiecoach vanuit het platform SportNLGroen een energiescan uit op locatie. Het resultaat van deze energiescan is een overzicht van de financiële mogelijkheden en de potentiële besparingen na het uitvoeren van de verduurzamingsmaatregelen.

  1. Energiescan
  2. Quicksan
  3. Berekening

 

Fase 3. Realisatie

In de realisatiefase bespreekt de verenigingsadviseur en de energiecoach samen met jouw vereniging de verduurzamingsmaatregelen op basis van de energiescan uit fase 2. Samen maken we een plan van aanpak om de verduurzamingsmaatregelen te realiseren. In deze fase nemen we stap voor stap de tijd om tot implementatie te komen. Tussenstappen waar je dan aan kunt denken zijn; opzetten van een werkgroep, financieringsmogelijkheden vinden, opvragen van offertes, creëren van draagvlak binnen de vereniging etc. Een geslaagd traject eindigt pas na realisatie.

Is jouw vereniging toe aan verduurzaming?
Neem contact op met één van onze verenigingsadviseurs:


Tijmen Maakal
Projectleider Utrechtse Plus/Verenigingsadviseur
T: 06 57 93 61 50
E: tmaakal@teamsportservice.nl

 


David Tijnagel
Verenigingsadviseur
T: 06 30 77 23 35
E: dtijnagel@teamsportservice.nl