HomeAangepast Sporten

Aangepast Sporten

Het aangepast sporten is er voor iedereen met een beperking, waarbij het kan gaan om een lichamelijk, verstandelijke, auditieve, visuele, chronische beperking of stoornis binnen het autismespectrum. Een groot aantal mensen heeft een beperking. In Nederland hebben ruim 1,7 miljoen kinderen en volwassenen een matige of ernstige beperking. Dit betekent 1 op de 10 Nederlanders.

Mensen met een beperking sporten en bewegen minder vaak dan mensen zonder beperking. Hier wil Team Sportservice verandering in brengen. Regelmatig sporten en bewegen is namelijk niet alleen leuk om te doen, maar levert ook positieve effecten op voor de gezondheid, welzijn en participatie van mensen met een beperking. Het is daarom juist voor deze mensen belangrijk om de beweeg- en sportdeelname te verhogen.

Wensen en kansen voor het aangepast sporten

Vaak moeten mensen met een beperking letterlijk en figuurlijk drempels overwinnen. Vraag en aanbod van sport en bewegen sluiten voor deze mensen niet altijd goed op elkaar aan.

Team Sportservice zet zich in om samen met cliëntenorganisaties, sport- en beweegaanbieders, zorgverleners en het onderwijs om de drempels te verlagen. Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Lees hier meer over onze aanpak of neem contact met ons op,

Op zoek naar ons aanbod op het gebied van aangepast sporten?

Al onze activiteiten op het gebied van Aangepast Sporten in de provincies Noord-Holland,  Zuid-Holland en Utrecht zijn te vinden op de website van Uniek Sporten.

 

 

Download documenten
Nieuwsbrief ontvangen?

Op de hoogte blijven? Meldt u zich dan aan voor één van onze nieuwsbrieven:

Provincie Utrecht
Amstel & Meerlanden
Zaanstreek-Waterland

 

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Door op Stel je vraag te klikken ga je akkoord met de voorwaarden in ons Privacy statement.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Linda Schouten
Meer informatie?

Bel of mail Linda Schouten