HomeZwemmentie

Zwemmentie

Georganiseerd door Stichting het Startblok

Stichting het Startblok biedt zwem- en beweegactiviteiten aan voor mensen die aan vormen van NAH lijden, zoals MS,
Alzheimer, Parkinson. Maar ook Autisme, Reuma Diabetes en Obesitas, Visueel beperkt.

Ons doel in om de cliënten zoveel mogelijk te laten bewegen in het warme water van het zwembad. Het is algemeen bekend dat juist deze doelgroep te weinig beweegt. Door vrij intensieve lessen hopen we de cliënten weer gezonder te maken. Stichting het Startblok werkt met vrijwilligers.

Sinds september 2023 tot en met heden hebben wij al 40 cliënten aan het zwemmen. Mensen die weer helemaal opbloeien omdat ze 40 jaar geleden zo graag zwommen. De familie relaties (begeleiding) knappen weer helemaal op, er wordt meer gelachen en genoten. Het ontlast ook de zorg, omdat er weer meer positiviteit voor terugkomt. Minder depressiviteit wat leidt tot een vorm van herstel. Iedereen kan bij het Startblok zichzelf zijn en ieder zijn beperking wordt geaccepteerd.

Project
Zwemmentie
Regio
Haaglanden
Organisatie
Stichting het Startblok
Contactpersoon
Ton Lankhorst
Bijdrage
Ons initiatief zorgt ervoor dat de cliënten minder naar een fysiotherapeut hoeft te gaan of revalidatie centra. zoals een ambtenaar omschreef, " jullie doen aan nul-de-lijn zorg " Omdat stichting het Startblok veel goedkopere zorg aanbiedt dan de fysiotherapeut of het revalidatie centrum. We zijn preventief voor de gemeente in de kosten (WMO) en de zorgverzekeringen. Meer bewegen minder pillen nodig. Er is in Zoetermeer een campagne om meer te bewegen, hier doet het Startblok aan mee.
Prijzengeld
Omdat veel van onze cliënten met de tillift in het water getild moeten worden, hebben we extra takel rolstoelen nodig. Deze rolstoelen worden niet gefinancierd door de gemeente, en zoeken we alternatieven. Elke extra rolstoel betekent dat een cliënt minder lang hoeft te wachten om te water gelaten te worden, zodat deze langer kan zwemmen.

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Door op Stel je vraag te klikken ga je akkoord met de voorwaarden in ons Privacy statement.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.