HomeSwingend Fit
Terug naar overzicht
  • Zuid-Holland Zuid

Swingend Fit

Georganiseerd door Swingend Fit

Het op verantwoorde manier oudere mensen in zorginstellingen (groepsgrootte variërend tussen de 15 en 50 deelnemers) laten bewegen op live muziek, met ondersteuning van 3 muzikanten en 2 bewegingsdocenten. Swingend Fit zorgt voor heel veel plezier, beweeg-activatie van de kleine motoriek tot het uitvoeren van een dans. En wat het meest belangrijk voor ons is: een grote glimlach op de gezichten van de deelnemers.

Het initiatief heeft vorig jaar (2023) ook plaatsgevonden en heeft toen de 2e prijs gewonnen. Mede dankzij het prijzengeld hebben we heel veel oudjes blij kunnen maken. We hebben in 2023 circa 500 oudere mensen kunnen bereiken.

Project
Swingend Fit
Regio
Zuid-Holland Zuid
Organisatie
Swingend Fit
Contactpersoon
Fred van Heeren
Bijdrage
Oudere mensen, welke vaak geconfronteerd worden met minimale beweeg- activiteit, door middel van muziek vanuit hun jeugd, gemotiveerd te krijgen om te gaan bewegen. Vaak resulteert dit in bewegingen welke men niet meer voor mogelijk had gehouden. Door de muziek uit de jeugd worden de hersenen ook een beetje aan het werk gezet en de herinneringen komen vaak weer naar boven. Dit mede doordat er in het initiatief ook wat quiz- vragen worden gesteld en er kleine sketches worden opgevoerd.
Prijzengeld
Het prijzengeld wordt ingezet om de kosten voor de zorginstellingen zo laag mogelijk te houden.

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Door op Stel je vraag te klikken ga je akkoord met de voorwaarden in ons Privacy statement.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.