HomeMet Zorg in Beweging
Terug naar overzicht
  • Rotterdam-Rijnmond

Met Zorg in Beweging

Georganiseerd door Stichting Vlaardingen in Beweging

Met Zorg in Beweging is een laagdrempelig beweegprogramma voor mensen die zorgbehoevend zijn. Het aanbod bestaat uit varen bij de Waterpoort, beweegactiviteiten voor mensen met niet aangeboren hersenletsel (NAH) bij Sportcentrum Polderpoort en beweegactiviteiten onder begeleiding van een buurtsportcoach van Vlaardingen in Beweging. Denk aan bewegen op- en rondom de stoel, jeu de boules en wandelen en fietsen met de buurtsportcoach. Ga voor meer informatie naar: www.metzorginbeweging.nl

Project
Met Zorg in Beweging
Regio
Rotterdam-Rijnmond
Organisatie
Stichting Vlaardingen in Beweging
Contactpersoon
Lucia van der Laarse
Bijdrage
Wekelijks bezoekt de buurtsportcoach van ViB 7 verschillende woon-zorglocaties om de mensen daar in beweging te brengen. Er wordt gebruik gemaakt van de beweegmaterialen en de duo- en rolstoelfietsen rijden weer door Vlaardingen. Begeleiders en zorgpersoneel doen weer inspiratie op om ook de rest van de week in beweging te blijven. Ook mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel kunnen wekelijks met gelijkgestemden bewegen. In de zomermaanden is het mogelijk om onder begeleiding te gaan varen.
Prijzengeld
Met meer budget kunnen we nog meer mensen met een zorgbehoefte structureel in beweging brengen. De behoefte vanuit de woon-zorginstellingen is erg groot. Door nieuwe aanbod/ beweeggroepen te starten kunnen mensen vanuit de wijk mogelijk ook aansluiten. Dit zouden we op 1 locatie als pilot kunnen doen. Nu is dat niet mogelijk omdat de beweeggroepen vaak al erg vol zitten en de ruimte het niet toelaat om meer mensen aan te laten sluiten.

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Door op Stel je vraag te klikken ga je akkoord met de voorwaarden in ons Privacy statement.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.