HomeHen en Jen, draaiorgeldans in verzorgingstehuizen
Terug naar overzicht
  • Zuid-Holland Zuid

Hen en Jen, draaiorgeldans in verzorgingstehuizen

Georganiseerd door Henk Vlot theatermaker

Anderhalf uur zorgen voor vermaak door te bewegen op muziek gemaakt door een draaiorgel. Henk Vlot, theatermaker bespeelt het draaiorgel waar muziek uit vervlogen tijd tevoorschijn komt. Jenny Hoekwater doet bewegingen voor die op de muziek passen en samen zorgen zij voor een gezellige middag waarbij herinneringen worden opgehaald aan het draaiorgel van weleer, muziek van ooit ten gehore wordt gebracht en er beweging komt in handen, voeten, armen en benen!

Project
Hen en Jen, draaiorgeldans in verzorgingstehuizen
Regio
Zuid-Holland Zuid
Organisatie
Henk Vlot theatermaker
Bijdrage
Bewoners van verzorgingshuizen bewegen minder vaak dan zou kunnen. Het doel is anders dan met veel andere beweegprojecten. De ouderen zijn dementerend, fysiek beperkt of hebben een andere reden waarom ze wonen in een verzorgingshuis of aanwezig zijn op een dagbesteding. Het doel is: plezier hebben in het moment door te bewegen op muziek van weleer. Sommige bewoners weten een uur later al niet meer dat we geweest zijn maar ze hebben even gelachen, gezongen en bewogen. Dat is het al waard!
Prijzengeld
Dan zouden we meteen afspraken maken met de verzorgingstehuizen en nog eens gaan naar de huizen waar we al geweest zijn. Ook zijn er nog tehuizen waar we niet geweest zijn, wellicht is een planning maken dan mogelijk om vaker te gaan. Het actief zoeken naar financien om dit mogelijk te maken doen we al.

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Door op Stel je vraag te klikken ga je akkoord met de voorwaarden in ons Privacy statement.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.