Home2SUR5 Adventure Class programma’s

2SUR5 Adventure Class programma’s

Georganiseerd door 2SUR5

De Adventure Class programma’s zijn een samenwerking tussen onderwijsprofessionals en 2SUR5, waarbij het doel is om te leren van ervaringen en daarmee een boost te geven aan het creëren van een (sociaal) veilige plek op school of in de klas. De ervaringen creëren we in de vorm van (outdoor- / sport-en-spel-) activiteiten tijdens een of meerdere bijeenkomsten en de inzichten daaruit koppelen we samen met de mentor of leerkracht aan de schoolse / dagelijkse situatie om daar het verschil te maken.

Een beweeginitiatief waarbij het bewegen als middel wordt ingezet om bovenstaande doelen te bereiken. Om het hoofddoel te bereiken koppelen we tijdens deze activiteiten de ervaringsleercirkel, waardevolle afspraken en de keuzecirkels van 2SUR5 aan de subdoelen waar aan gewerkt wordt: Het verbeteren van de onderlinge leerling relatie, sfeer in de klas, orde in de klas of de docent – leerling relatie.

Momenteel loopt de financiering vanuit de middelen die de school heeft om ons in te zetten, en dit varieert heel erg per school en per aanvraag. Sommige scholen hebben de middelen om de programma’s preventief in te zetten, terwijl andere scholen ons specifiek inzetten op klassen die onveilig zijn of dreigen te worden. Dit maakt het soms nog wel lastig voor scholen om het programma te financieren, omdat er geen vaste gelden voor zijn of het afhangt van bijvoorbeeld een subsidie.

 

Project
2SUR5 Adventure Class programma’s
Regio
Haaglanden
Organisatie
2SUR5
Contactpersoon
Kevin Wilmer
Bijdrage
We merken dat veel van de jongeren die we dus via deze samenwerking met het onderwijs zien veel minder uit zichzelf buiten of in beweging komen. Via onze programma's brengen we jongeren dus op een speelse en plezierige manier in beweging, zelfs terwijl dat misschien niet het hoofddoel is het programma. Iets wat jongeren onbewust in beweging brengt en laat zien wat beweging voor jou als persoon kan betekenen.
Prijzengeld
Het geld zal worden ingezet om de activiteiten die we inzetten uitdagend te houden en nieuwe activiteiten te ontwikkelen. De feedback die we graag ter harte nemen heeft opgeleverd dat de actie er voor ons ligt om verplaatsbare (outdoor-) gerichte activiteiten te ontwikkelen. Deze kunnen we dan inzetten waar dat nodig is en de groep jongeren die we voor ons hebben echt uitdagen om te kunnen leren van nieuwe, uitdagende activiteiten.

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Door op Stel je vraag te klikken ga je akkoord met de voorwaarden in ons Privacy statement.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.